Тапи на корпуса на масления филтър
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Тапи на корпуса на масления филтър
bum_bum написа:Различна е конзолата от дизеловата.
Дизеловата е без тапи ли? Като я гледам в каталога няма нищо общо с тази на М50/М52.
~Мишо~ написа:Не е нужно да имат резба, при ТДСа има планка и тръбите се уплътняват с О-пръстени. Не съм разглеждал такава конзола, но съм сигурен че не са там "случайно".
Да, нямат резба на тдс-а наистина. Иначе аз не твърдя, че са там случайно, разбира се, че има причина да са там. Четох в някой от международните форуми, че отворите се използват при производството. Зад едната тапа се вижда нещо като клапанче, но не знам какво е точно и каква му е функцията. Изглежда през отвора на тапата е монтирано. Колкото до масления радиатор, днес огледах по-подробно конзолата. Долната тапа е преди филтъра, а горната след. Ако се монтира радиатор на тези двете, ще се байпасне филтрирането на маслото

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Дизеловата си е за охлаждане и захвата е друг..
Ако може да се изведат маркучи за кулер термостата не е проблем. На М-ката мисля е на 80 градуса вградения, предполагам и на ТДС- а е на толкова. Ако се изкара маслото от конзолата и циркулира нормално има външни термостати и може да се направи. За много марки и модели продават китове с нова плочка за филтъра но за е36 няма решение на нормална цена, освен М-кова конзола, а тя си е скъпа. Има и разни афтърмаркет капаци с щуцери за датчици и маркучи, но има няколко случая с такива, дето изпуснали налягането от там и целия мотор в пикоча тъй че май не си струва такова някакво решение.
Ако може да се изведат маркучи за кулер термостата не е проблем. На М-ката мисля е на 80 градуса вградения, предполагам и на ТДС- а е на толкова. Ако се изкара маслото от конзолата и циркулира нормално има външни термостати и може да се направи. За много марки и модели продават китове с нова плочка за филтъра но за е36 няма решение на нормална цена, освен М-кова конзола, а тя си е скъпа. Има и разни афтърмаркет капаци с щуцери за датчици и маркучи, но има няколко случая с такива, дето изпуснали налягането от там и целия мотор в пикоча тъй че май не си струва такова някакво решение.
- iani_2006
- Потребител
-
- Кара: BMW 328i Touring 2000
- Детайли за колата: BMW 320i 1993 SOLD
BMW 316i 1993 SOLD
От тези отвори 2 пъти ми изтича цялото масло. И двата пъти сменях гумичките но с не точния размер. Махнах цялата конзола закарах я на стругар направи ми резба на отворите и съответно нови тапи с резба и на тях глава от болт заварен за да може да ги навия 2 о пръстена малко чено Дирко и си реших проблема за винаги. Между другото сега имам още един блок М50Б20 само че от е34. неговата конзола е точно така направена заводско. Тапите са с резба с шестограм.
- BorisMitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Внимателно
- Мечтае да кара: Нещо страшно
bum_bum написа:Виждам един БАНан как излиза през тапите.
Наистина не се изказах подобащо. Имах впредвид някой да завърти и да се види дали се надува масло през един от отворите , с цел въпросите ни зададени в по-горните мнения. Моля да бъда извинен пред множенството

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Като стана въпрос за охлаждане на маслото ето една много интересна идея, но се съмнявам че нашенски бай стругар ще успее да го изработи.
http://store.vacmotorsports.com/vac---b ... p1417.aspx
http://store.vacmotorsports.com/vac---b ... p1417.aspx
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Колега те един болт не могат да врътнат ти това чудо на металната обработка говориш...Без да преувеличавам минах през 3 стругаря за 1 ден за да ми направят един болт за картера ...То такова чудо няма/
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
BorisMitev написа:bum_bum написа:Виждам един БАНан как излиза през тапите.
Наистина не се изказах подобащо. Имах впредвид някой да завърти и да се види дали се надува масло през един от отворите , с цел въпросите ни зададени в по-горните мнения. Моля да бъда извинен пред множенството![]()
Моя грешка. Не съм те разбрал правилно за което се извинявам.
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2