Тапи на корпуса на масления филтър

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Тапи на корпуса на масления филтър

Мнение от txl » 26 Апр 2014, 20:19

bum_bum написа:Различна е конзолата от дизеловата.

Дизеловата е без тапи ли? Като я гледам в каталога няма нищо общо с тази на М50/М52.

~Мишо~ написа:Не е нужно да имат резба, при ТДСа има планка и тръбите се уплътняват с О-пръстени. Не съм разглеждал такава конзола, но съм сигурен че не са там "случайно".

Да, нямат резба на тдс-а наистина. Иначе аз не твърдя, че са там случайно, разбира се, че има причина да са там. Четох в някой от международните форуми, че отворите се използват при производството. Зад едната тапа се вижда нещо като клапанче, но не знам какво е точно и каква му е функцията. Изглежда през отвора на тапата е монтирано. Колкото до масления радиатор, днес огледах по-подробно конзолата. Долната тапа е преди филтъра, а горната след. Ако се монтира радиатор на тези двете, ще се байпасне филтрирането на маслото :) Освен това за кола, която се използва и по улиците е добре да има термостат за маслото през масления радиатор. ТДСа има, вярвам, че и М3-то има, въпреки че не можах да го видя в каталога.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Апр 2014, 22:50

Дизеловата си е за охлаждане и захвата е друг..

Ако може да се изведат маркучи за кулер термостата не е проблем. На М-ката мисля е на 80 градуса вградения, предполагам и на ТДС- а е на толкова. Ако се изкара маслото от конзолата и циркулира нормално има външни термостати и може да се направи. За много марки и модели продават китове с нова плочка за филтъра но за е36 няма решение на нормална цена, освен М-кова конзола, а тя си е скъпа. Има и разни афтърмаркет капаци с щуцери за датчици и маркучи, но има няколко случая с такива, дето изпуснали налягането от там и целия мотор в пикоча тъй че май не си струва такова някакво решение.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 328i Touring 2000
Детайли за колата: BMW 320i 1993 SOLD
BMW 316i 1993 SOLD

Мнение от iani_2006 » 27 Апр 2014, 17:45

От тези отвори 2 пъти ми изтича цялото масло. И двата пъти сменях гумичките но с не точния размер. Махнах цялата конзола закарах я на стругар направи ми резба на отворите и съответно нови тапи с резба и на тях глава от болт заварен за да може да ги навия 2 о пръстена малко чено Дирко и си реших проблема за винаги. Между другото сега имам още един блок М50Б20 само че от е34. неговата конзола е точно така направена заводско. Тапите са с резба с шестограм.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Внимателно
Мечтае да кара: Нещо страшно

Мнение от BorisMitev » 29 Апр 2014, 20:19

bum_bum написа:Виждам един БАНан как излиза през тапите.

Наистина не се изказах подобащо. Имах впредвид някой да завърти и да се види дали се надува масло през един от отворите , с цел въпросите ни зададени в по-горните мнения. Моля да бъда извинен пред множенството :mrgreen: :smoke:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Апр 2014, 23:46

Като стана въпрос за охлаждане на маслото ето една много интересна идея, но се съмнявам че нашенски бай стругар ще успее да го изработи.

http://store.vacmotorsports.com/vac---b ... p1417.aspx
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 30 Апр 2014, 0:05

Колега те един болт не могат да врътнат ти това чудо на металната обработка говориш...Без да преувеличавам минах през 3 стругаря за 1 ден за да ми направят един болт за картера ...То такова чудо няма/
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Апр 2014, 0:27

BorisMitev написа:
bum_bum написа:Виждам един БАНан как излиза през тапите.

Наистина не се изказах подобащо. Имах впредвид някой да завърти и да се види дали се надува масло през един от отворите , с цел въпросите ни зададени в по-горните мнения. Моля да бъда извинен пред множенството :mrgreen: :smoke:

Моя грешка. Не съм те разбрал правилно за което се извинявам.
Изображение

Предишна

Назад към E36