Увиснала жабка ? Пробвайте това, преди да купувате нова !
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Увиснала жабка ? Пробвайте това, преди да купувате нова !
Днеска стигнах до странно откритие.
Тези с увисналите жабки може да пробвате нещо, отнемащо максимум 10 минути.
Свалете духалката и жабката и подложете нещо дебело 6-7 мм (може и 10 ако е по-меко) върху тези уши.
Като самите щипки ги обърнете, така че задната част да дойде отпред.
Или иначе казано подложете между тези и горните уши
Всичко по обратен ред, като отбелязаните винтове по-долу ги натягате на макс.
Споделете какво е станало - при мен помогна и сега жабката е като нова
Точно като на 3тата снимка.
ПП. Аз подложих на моята ето такива силиконови крачета, които се слагат на краката на мебелите да не стържат по пода
Удобство е защото са самозалепващи и отделно резбата на винта се навива през тях и не ги начупва или скъсва

Тези с увисналите жабки може да пробвате нещо, отнемащо максимум 10 минути.
Свалете духалката и жабката и подложете нещо дебело 6-7 мм (може и 10 ако е по-меко) върху тези уши.
Като самите щипки ги обърнете, така че задната част да дойде отпред.
Или иначе казано подложете между тези и горните уши

Всичко по обратен ред, като отбелязаните винтове по-долу ги натягате на макс.
Споделете какво е станало - при мен помогна и сега жабката е като нова

Точно като на 3тата снимка.
ПП. Аз подложих на моята ето такива силиконови крачета, които се слагат на краката на мебелите да не стържат по пода

Удобство е защото са самозалепващи и отделно резбата на винта се навива през тях и не ги начупва или скъсва

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
Re: Увиснала жабка ? Пробвайте това, преди да купувате нова
Полезна информация! Ще опитам при първа възможност :-)
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
за инфо - на преди фейслифтова жабка тва не важи 

- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без гражданска
- Мечтае да кара: e36 ///M
Това с шайби дали ще стане 

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
С всичко каквото ви дойде на акъла ще стане. Въпроса е жабката да се дистанцира от "ушите".
Аз го направих с тея подложки за да хване добре, да не се мъча и да не скърца
И да ... говорим само за фейсови жабки
Аз го направих с тея подложки за да хване добре, да не се мъча и да не скърца

И да ... говорим само за фейсови жабки

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
откритието не е странно, предполагам на всеки свалял жабка няколко пъти, му е станало ясно, че има значение кой винт колко е затегнат, тоест жабката се усуква и от това също зависи луфта при вратичката. а жабката преди/след 'фейс' е еднаква, а вече старата я сменят много преди промените от 9/96та. но и тя се усуква по същия начин и не виждам защо да не става, освен ако не се опитва някой да премахне 'заводския' луфт. то затова там си имат една лента от плат някакъв, за да не седи грозно.
- a.milev6
- Потребител
-
- Кара: E36 318IS Coupe
- Мечтае да кара: E36 318IS Coupe
При мен не се получи.. 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
при мен се получи с нова жабка от по ново е36 с все таблото
какво ли не съм и правил на предишната..оправия няма
трябва да признаем, че жабките не Е36 -> седан,купе и комби са мега боклук.. просто недомислица на интериора.. преди фийсовете най-вече... просто ужас
какво ли не съм и правил на предишната..оправия няма

трябва да признаем, че жабките не Е36 -> седан,купе и комби са мега боклук.. просто недомислица на интериора.. преди фийсовете най-вече... просто ужас
То и моята е фейсова и е зейнала по цялата дължина равен луфт към 6мм при затворено положение. И понеже не намерих същата с точната черна кожа или пък прибрана - то реших временно проблема, като залепих лента от черно гланцово фолио със същата широчина.
Така по цялата дължина и прикривайки винтовете изглежда горе долу добре.
Но това е така, само ако е отворила от двете страни равномерно по цялата дължина. Ако е поддала повече в някой край - не става.
п.с. Вижте внимателно дали горната част с духалките е щракнала с жабката, преди да я монтирате. Има си едни крачета и като се захванат - става все едно е цяла. Аз при първия демонтаж ги бях пропуснал и така монтирана - вратичката се отваряше от бутона по трудно. Като се наместят - луфта обикновено се изравнява и щракането и отварянето е много меко и приятно. Оттам вече се мисли как да се оберере цялостно луфта при добре сглобените 2 части от жабката. Има логика по метода описан от Огата, защото при мен горната част при духалките, където са винтовете - потъват с поне 3-4мм назад и външния ръб остава доста по навътре от външната част на таблото. Ако не захвана духалката с жабката както описах горе - то горните ръбове идват на равно, но не се затваря читаво и се усеща напрежение.
Ще пробвам съвсем скоро и ще пиша и аз дали става.
Така по цялата дължина и прикривайки винтовете изглежда горе долу добре.
Но това е така, само ако е отворила от двете страни равномерно по цялата дължина. Ако е поддала повече в някой край - не става.
п.с. Вижте внимателно дали горната част с духалките е щракнала с жабката, преди да я монтирате. Има си едни крачета и като се захванат - става все едно е цяла. Аз при първия демонтаж ги бях пропуснал и така монтирана - вратичката се отваряше от бутона по трудно. Като се наместят - луфта обикновено се изравнява и щракането и отварянето е много меко и приятно. Оттам вече се мисли как да се оберере цялостно луфта при добре сглобените 2 части от жабката. Има логика по метода описан от Огата, защото при мен горната част при духалките, където са винтовете - потъват с поне 3-4мм назад и външния ръб остава доста по навътре от външната част на таблото. Ако не захвана духалката с жабката както описах горе - то горните ръбове идват на равно, но не се затваря читаво и се усеща напрежение.
Ще пробвам съвсем скоро и ще пиша и аз дали става.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
9 мнения
• Страница 1 от 1