смяна на крушка на трети стоп и сваляне на кората -DIY
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- viksan_1985
- кандидат ентусиаст
-
смяна на крушка на трети стоп и сваляне на кората -DIY
необходими инструменти : права отверка ,2 студени бири и около час свободно време 
стъпка 1: махате облегалката в двата горни края е хваната на щипки (метални са) дърпаите смело първо от единия краи после от другият след което подигнете нагоре и махнете облегалката като внимавате с коланите.
стъпка 2: пивате от бирата вече сте свършили нещо ... пред вас ще видите 4 малки черни тапички до този момент са били невидими заради облегалката, това са щипките които я държът подигате ги внимателно с правата отверка и ги слагате на място където ще са ви удобни и няма да ги изгубите примерно в пепелника задния:)дотук добре...
стъпка 3: пак бира... сега идва по трудното трябва да сте много внимателни ,отстраняване на страничните кори с плафоните ,уверете се че са ви чисти ръцете защото да няма после пране на тапицерята... така насочвате се към едната избутвате я внимателно към задният прозорец и издърпвате пак внимателно защото щипките са мн нежни и вече са поизгорели с времето... ако всичко е наред и сте минали без поражения откачете букста на плафона на щипки е лесно става ,после същата продцедура и на другата кора ...
стъпка 4: сега вече смело с бирата свършили сте много работа... остава ви само да подигнете леко нагоре кората и да я издърпате към вас вече няма какво да ви пречи...
стъпка 5: отвивате болта и сваляте стопа,от долу е фасонката
подобна тема не видях а това упражнение го правих онзи ден ,беше ми изгоряла крушката на третия стоп за да се смени бе необходимо цялото това упражнение ако и вие ще сменяте крушка ще трябва и комплект гедоре малко или гаечни клучове мисля че беше 9 но мога и да бъркам
успех 

стъпка 1: махате облегалката в двата горни края е хваната на щипки (метални са) дърпаите смело първо от единия краи после от другият след което подигнете нагоре и махнете облегалката като внимавате с коланите.
стъпка 2: пивате от бирата вече сте свършили нещо ... пред вас ще видите 4 малки черни тапички до този момент са били невидими заради облегалката, това са щипките които я държът подигате ги внимателно с правата отверка и ги слагате на място където ще са ви удобни и няма да ги изгубите примерно в пепелника задния:)дотук добре...
стъпка 3: пак бира... сега идва по трудното трябва да сте много внимателни ,отстраняване на страничните кори с плафоните ,уверете се че са ви чисти ръцете защото да няма после пране на тапицерята... така насочвате се към едната избутвате я внимателно към задният прозорец и издърпвате пак внимателно защото щипките са мн нежни и вече са поизгорели с времето... ако всичко е наред и сте минали без поражения откачете букста на плафона на щипки е лесно става ,после същата продцедура и на другата кора ...
стъпка 4: сега вече смело с бирата свършили сте много работа... остава ви само да подигнете леко нагоре кората и да я издърпате към вас вече няма какво да ви пречи...

стъпка 5: отвивате болта и сваляте стопа,от долу е фасонката
подобна тема не видях а това упражнение го правих онзи ден ,беше ми изгоряла крушката на третия стоп за да се смени бе необходимо цялото това упражнение ако и вие ще сменяте крушка ще трябва и комплект гедоре малко или гаечни клучове мисля че беше 9 но мога и да бъркам

Re: смяна на крушка на трети стоп и сваляне на кората -DIY
Нещо маи сам си си отворил допълнителна работа , при мен крушката може да се смени от багажника (понеже като са слагани елипсите е махната неква кора от долу и стопа си се вижда) отзад при плафона би требвало да има неква коричка махаш я си си ти 

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Като погледнеш в багажника под стопа се вижда това. Завърташ, дърпаш, сменяш, пъхаш, завърташ, караш

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
И все пак колегата не му е лоша темата. Много често там се събира прах и мръсотия ако е сваляна кората преди тва и не е лошо човек да я свали и изчисти стопчето да има вид

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
а за габаритна крушка на преден фар може ли, че и такава тема май няма
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
а ако проблема не е в крушката на стопа? има ли бушон, който да отговаря за това?

- viksan_1985
- кандидат ентусиаст
-
Преди да направя каквото и да било първо оглеждам и то добре при мен няма как да стигнеш до крушката по друг начин от долу има ламарина иначе не бих се вкарвал в това приключчение... Да има малка кора от горе но за да я свалиш пак трябва да махнеш цялата кора иначе рискуваш да я счупиш... Темата съм я написал защото мисля че ще бъде полезна на някой не задължавам никои да я харвсва.. 

- viksan_1985
- кандидат ентусиаст
-
Denmark написа:а ако проблема не е в крушката на стопа? има ли бушон, който да отговаря за това?
Със сигурност има бушон отговарящ за това но нз кои е, проблем може да има и със самата фасонка или магистралките на стопа ако са замърсени и не контактува също може да дава ядове.
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
И аз сменях крушката скоро през багажника за около 20секунди.
- viksan_1985
- кандидат ентусиаст
-
колата е 91 година и третия стоп и кората явно са слагани допълнително и за това при мен не е предвиден такъв отвор и се налага да правя всичко това за една крушка... едва ли съм единствения в това положение за това дори и на един човек да съм полезен ще съм доволен... колата е моя от 6 години правил съм какво ли не по нея и доста от нещата са се получили благодарение на прочетеното именно тук във форума има наистина полезни теми,не казвам че моита е от наи полезните но както казах на един да помогна съм доволен ... поздрави на всички колеги наздраве 

10 мнения
• Страница 1 от 1