Проблем с газов инжекцион

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с газов инжекцион

Мнение от krisnc » 24 Мар 2014, 9:24

Здравейте колеги,

Инфо за колата : BMW e36 318is 1995 Юни, м42 мисля, газов инжекцион. (купе ако има значение, но не вярвам)

Колата не беше палена от Петък, днес сутринта като отивах на работа като я запалих оборотите играеха, след 500 600 метра се нормализираха но се усещаше мирис на изгорели газове защото бях пуснал парното да духа, което не ми се стори нормално да мирише така (беше още студено и нямаше топло да духа така или иначе но все пак :D ).

Когато колата сама си превключи на газ усетих загуба на мощност просто по-бавно дърпаше. Когато загря хубаво двигателя реших да я натисна да видя какво има и на 2ра не пожела да мине 3000 оборота сякаш и се прекъсва притока на гориво. На 3та не искаше повече от 2500 на 1ва пак така ....

Филтрите на газовата са сменяни преди 2000 км, масло има.

Когато я превключих на бензин си дигна спокойно 5800 оборота можеше и повече :) тоест проблема е само на газ. Газовата използва стара бутилка от сигурно 3 4 години а самия ГИ е още в гаранция (само той е сменян бутилката е от стара газова) да не е от нея нещо ? ....

Ъпдейт : Заредих колата с 16 литра проблема изчезна :) карах я на газаджия да я види той не каза какъв е проблема, вдигна ми налягането от 45 на 47 (не знам за какво става въпрос) каза ми да я покарам и да видя как е, не намерих никаква промяна апък нали и след зареждането проблема беше изчезнал. Каза ми да покарам малко и да видя как ще е взе ми 15 лева и ме отпрати. Сега газ-та като понамаля същото става на 4000 оборота прекъсва притока на газ и колата не върви над 4000 ... с намаляването на обема на газ в бутилката ще продължи да се задълбочава 3000 2000 1000 и няма да спре докато не свърши газ-та но колата не може да се кара така ... ще звънна на газаджията да го питам какво да правя той ще ми каже да заредя да ходя при него да я види и после да ми каже какво става, но съмнявам се че пак ще я оправи а може и да ми вземе пари момчета какво да правя ? уж ми е в гаранция апък гаранцията покривала само части по газовата но не покривала консумативи и не покривала настройки ... много скапана работа нещо с тоя ГИ
Последна промяна krisnc на 31 Мар 2014, 22:48, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Re: Проблем с газов инжекцион

Мнение от Biogame » 24 Мар 2014, 11:55

Едва ли е от бутилката.
И аз съм с ГИ и на моменти го и имам тези аномалий,но след това се оправя.
Нещо има запушено,щом не може да стигне прекъсвач.
:driving: :dunno: :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от djmartinsla » 24 Мар 2014, 14:17

За да не се гадае най-добре я закачи на диагностика (на газта)там ще си покаже какво се случва точно.Ако не и достига гориво (или има запушване )системата трябва сама да превключи на бензин.За всеки случаи погледни си вакумите по газовата система те са:от смукателния колектор към пласмасова тетка която разделя вакума към изпарителя и мап сензорчето(една малка кутия с две маркучета и букса)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Savy » 24 Мар 2014, 16:22

И според мен не е от бутилката. За мощността на газ няма как да очакваш да върви като на бензин,като се има предвид каква газ ни сипват. За прекъсването и при мен го има като я карам нормално от 1500 до 2500 оборота..единия филтър е сменен, но другия на изпарителя не е и мисля, че е от него. :paranoid: Огледай хубаво всички маркучи около двигателя дали има някоя нередност.

Потребител
Аватар

Мнение от krisnc » 24 Мар 2014, 17:16

Savy написа:И според мен не е от бутилката. За мощността на газ няма как да очакваш да върви като на бензин,като се има предвид каква газ ни сипват. За прекъсването и при мен го има като я карам нормално от 1500 до 2500 оборота..единия филтър е сменен, но другия на изпарителя не е и мисля, че е от него. :paranoid: Огледай хубаво всички маркучи около двигателя дали има някоя нередност.

Всички маркучи са точни на външен вид, не мирише на газ около колата около бутилката и под капака, няма видимо изпускане, моето предположение е - запушено нещо по газовата, авариен режим (проблем с изпарителя) или кофти филтър .... най-много бие към грешка в компютъра и това е ок с мен защото настройката е за без пари защото съм в гаранция :D ако има нещо да се бара като филтри или изпарител ще ме одерат жив ... ще споделя какво е във сряда като имам време да я водя на газаджии :) мерси за отговорите ако имате идеи нещо тук да гледам или да добавям като информация пишете
ще отговарям колкото по-бързо мога :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Savy » 24 Мар 2014, 18:35

krisnc написа:
Savy написа:И според мен не е от бутилката. За мощността на газ няма как да очакваш да върви като на бензин,като се има предвид каква газ ни сипват. За прекъсването и при мен го има като я карам нормално от 1500 до 2500 оборота..единия филтър е сменен, но другия на изпарителя не е и мисля, че е от него. :paranoid: Огледай хубаво всички маркучи около двигателя дали има някоя нередност.

Всички маркучи са точни на външен вид, не мирише на газ около колата около бутилката и под капака, няма видимо изпускане, моето предположение е - запушено нещо по газовата, авариен режим (проблем с изпарителя) или кофти филтър .... най-много бие към грешка в компютъра и това е ок с мен защото настройката е за без пари защото съм в гаранция :D ако има нещо да се бара като филтри или изпарител ще ме одерат жив ... ще споделя какво е във сряда като имам време да я водя на газаджии :) мерси за отговорите ако имате идеи нещо тук да гледам или да добавям като информация пишете
ще отговарям колкото по-бързо мога :)

Ясно, сподели тогава какъв е бил проблема в сряда ;) :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от krisnc » 29 Мар 2014, 14:08

Понеделник след работа заредих колата с 16 литра газ и си тръгна все 1 не е било, което беше много странно .... И от тогава си върви както трябва, все пак ходих на газаджии в Сряда да я видят и да ми кажат кво е било едвам ги намерих къде са :D накараха ме да запаля да направят някакви тестове увеличиха ми налягането някъде си казаха ми да покарам малко и да се върна направих няколко километра първо на газ после на бензин и нямаше никаква разлика с това когато я закарах до газаджиите ... въпреки че газта беше в гаранция ми взеха 15 лева за настройка и ме пуснаха да паса не съм доволен от тях ама грам нито ми казаха какъв е бил проблема нито имаше някаква разлика ... много много мнооооооого слабо

P.S. Съжалявам за бавния отговор просто ми се събра много и не писах Срядата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 17 Апр 2014, 23:29

Да не пускам нова тема , знаещите колеги да споделят защо на м54 и м52ту съм виждал за газ на колектора да слагат дълги щуцери по дълги от стандартните с каква е цел е това , благодаря
I'm slowly drifting
Изображение

Назад към E36