Проблем с токовете

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 316 compact

Проблем с токовете

Мнение от N. Ivanov » 05 Апр 2014, 19:13

Здравейте колеги,наскоро смених компакта с купе и като всяка евтина кола се почна с проблемите.
Колата е 92-ра година, 320 купе.Проблема е,че когато я оставя повече от 2 дена без да е карана,акумулатора пада и не може да запали.
Акумулатора е сменен,алтернатора зарежда,колата е замерена и дава минимална отечка.
Направи ми впечатление ,че когато я загася няколко минути се чува едно бучене от таблото,близо до климатика,независимо дали е пускан или не.
Освен това,когато акумулатора падне при заключване стъклата падат сами. Преди мен са я накичили с ксенон /китайски/,ангелски очи,имала е и някаква музика и газ.
Слагам втори нов акумулатор и не мисля че проблема е в него. Приемам всякакви идеи какво да търся и откъде да почна.
Благодаря предварително :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Re: Проблем с токовете

Мнение от pgv64 » 06 Апр 2014, 10:44

Ако не разбираш от тоци - правилният отговор е -намери кадърен жичкаджия!Ако отбираш горе долу можеш да пробваш така:
Отваряш панела с бушоните.Връзваш мултицета м/у минусовата клема и минуса на колата при разкачена клема от акомулатора.И почваш да вадиш и слагаш бушоните по ред , докато не разбереш от кой бушон идва утечката. Виждаш какво е вързано към този бушон и изключваш едно по едно навързаните към бушона консуматори. и ще стигнеш до белята!Звучи лесно , но е такава заигравка... , че :mhihi: !Най- добре е кадърен авто ел.техник- плащаш и не се занимаваш.После или се радваш или биеш техника :mrgreen: !Шегичка!
Успех в начинанието :yes: !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 06 Апр 2014, 11:21

N. Ivanov написа:че когато я загася няколко минути се чува едно бучене от таблото,близо до климатика

И аз го имам това на 318is (дигитален климатроник) и ми казаха, че било нормално :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 06 Апр 2014, 11:47

Нормално е и на аналоговия го има.

Потребител
Аватар
Кара: 316 compact

Мнение от N. Ivanov » 07 Апр 2014, 0:01

А нормално ли е в случай че не е пускан?
Друго което се сетих сега е за шибидаха, моторчето си работи,но само когато реши-в смисъл натискаш го не работи,пробваш по-късно и работи :mhihi:
Утре ще я закарам при още един жичкаджия,ако не стане ще опитам с бушоните...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 07 Апр 2014, 9:56

Акумулатора е сменен,алтернатора зарежда,колата е замерена и дава минимална отечка.

Какво означава минимална утечка- ако може стойността и. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 316i

Мнение от whitewidow! » 07 Апр 2014, 10:03

Огледай си плафоните и след това отиди на кадърен еладжия !

Назад към E36