e36 не е стабилно на пътя

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: e36 не е стабилно на пътя

Мнение от grandgodji » 03 Апр 2014, 20:07

Добре колеги и аз го имам този проблем открихте ли от какво е било?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 05 Апр 2014, 20:49

Моята дърпаше съвсем леко при неравности и коловози.Днес обаче на уширението на Усойка нещо стана в коловозите и направо в другото платно ме хвърляше.След което с мъка се прибрах до Благоевград с над 70-80 направо е страшно да се кара по неравности.Прави го само на права отсечка, върху неравности и коловози.Задницата почва да дърпа, след което увлича и предницата.Като гумите не се хлъзгат, а колата просто тръгва на зиг-заг.

Утре я вдигам, за да видя какво се случва.

Потребител
Аватар
Кара: Е36 купе

Мнение от niko123 » 06 Апр 2014, 16:10

При изпуснал заден амортисьор се получава токова носене и люлеене по коловозите, а при изпуснали два амортисьора поведението на колата е по-добро от колкото с един изпуснал! Споделям от опит и при двете ми е36ци беше се получило така.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: Е36 М3

Мнение от CAIIIO » 06 Апр 2014, 20:56

TheDriver написа:Моята дърпаше съвсем леко при неравности и коловози.Днес обаче на уширението на Усойка нещо стана в коловозите и направо в другото платно ме хвърляше.След което с мъка се прибрах до Благоевград с над 70-80 направо е страшно да се кара по неравности.Прави го само на права отсечка, върху неравности и коловози.Задницата почва да дърпа, след което увлича и предницата.Като гумите не се хлъзгат, а колата просто тръгва на зиг-заг.

Утре я вдигам, за да видя какво се случва.

И аз съм със сходен проблем, нарочени за виновници са тампоните на задния мост, но ще видим..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirkoo » 06 Апр 2014, 21:24

Здравейте колеги, и аз имах такъв проблем и след като ми изви заден лагер и свакихме задницата за ремонт се оказа, че тампоните дето се прави заден реглаж (големите) бяха разкъсани. Колата я карах в 5-6 сервиза преди това и навсякъде казват от гуми реглаж и др. ама все греда каквото и да правя нищо не се променяше. Смених всички тампони отзад и всичко е ок. Един майстор след това каза понятието плаващ тампон не може да се хване монтиран. Не изказвам експертно мнение, а от личен опит. Дано съм Ви полезен с мнението си.

Предишна

Назад към E36