датчик на колянов вал

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: датчик на колянов вал

Мнение от vladi_a_i » 20 Яну 2011, 21:04

Температурен датчик на главата,този синия..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Потребител
Аватар
Кара: BMW 325 TDS
Детайли за колата: Mnogo luda!!!!

Мнение от GhostRider » 23 Яну 2011, 17:43

Или е температурния датчик (синия),или бобина.Изкарай си свещите и ги виж какъв цвят са.Ако са черни топлинният датчик ти е зациклил и ти праща много богата смес и за това топла се ебава,ако имаш само на някой цилиндър черна свещ,а другите са си керемидки е възможно да е бобина.Късмет :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 23 Яну 2011, 19:46

А каква температура ти държи ?? В средата ли е или я минава... Същата работа е и с Лада 21104 1.6 Бензин/Метан както е на 90 градуса загрява още малко в задръстване термостата отваря чак на 103-4 и тя почва да хълца,преецва и прекъсва ама проблема идва от термостата че отваря на много голям градус поне така казват баш майсторите ;)
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

Потребител
Аватар
Кара: E46 328i touring

Мнение от vlado163 » 02 Дек 2011, 9:29

Колега,

Разрешил ли си си проблема ако е "да" може ли да споделиш, понеже и аз имам подобен проблем ( самоче моето е с м40 двигател ).

Потребител
Аватар
Кара: e46 330cd '04

Мнение от jiksyn » 03 Дек 2011, 3:22

vlado163 написа:Колега,

Разрешил ли си си проблема ако е "да" може ли да споделиш, понеже и аз имам подобен проблем ( самоче моето е с м40 двигател ).

проблема се оказа от датчика на коляновия вал,сумати диагностики в специализирани сервизи показваха датчика на разпределителния вал,сменях го с познати с същия мотор(м42) и нищо :dunno: накрая го купих чисто нов и проблема пак си остана :roll: после започнахме да сменяме датчиците на ред и като сложихме на коляновия вал всичко заспа :shock: ,ако имаш познат с такъв мотор пробвайте занимавка е но поне няма да хвърляш пари на вятъра!!! :yes: успех

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 05 Дек 2011, 19:22

Koлега здравей,
миналата година имах проблем с датчик на колянов вал. На диагностика ми показа грешка! Отидох директно в дару кар. Там купих датчик сименс за 180лв. За труд ми взеха 118 лв. Работата е 2 часа.
Проблемите: колата ми гаснеше гореща и не палеше. Студена палеше.
Датчикът е на неудобно място и има много разглобяване. Работата е за гараж. Ако купуваш, вземи си единствено оригинален, другите дават бързо фира. От описанието на проблема гасненето може да е от дебитомера или моторчето за празния ход.
закачи на компютър и вижте какви последни грешки е дала?

Потребител
Аватар
Кара: E46 328i touring

Мнение от vlado163 » 06 Дек 2011, 10:00

Благодаря ти за отговора, ще го пробвам и дано стане, понеже и аз съм проверил вече почти всичко :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Феновете да откачат!

Мнение от ogo2010 » 08 Сеп 2012, 9:40

Колеги, и аз от няколко дена имам проблем с М50Б20 Карах колата, вървеше си нормално, гаса я за 10 минути и след това варта да пала, не иска, след няколко завъртания запали и пак си вървеше нормално, но от тогава често ми се случва да не пали от първия път, няма значение дали е загряла или не. Това възможно ли е от датчика на разпределителния вал?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 21 Фев 2013, 7:44

Става въпрос за датчик на Коляновия вал.
С много любов към децата!

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 21 Фев 2013, 9:12

той много трудно се хваща на диагностика , незнам защо така , но в най-честите случаи когато проблема отива към "мистерия" се оказва точно той.
аз лично съм виждал само омаслен датчик , пак се смущава и прави бели ...
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

Потребител
Аватар
Кара: bmw e36 320i

Мнение от pitancheff » 04 Фев 2014, 12:58

Здравейте колеги,

Бих искал да споделя опита си в темата за да може да е полезен и на други, които се натъкнат на подобен проблем. Автомобилът е БМВ е36 м52. Проблемът се появи внезапно. Ето и симптомите:
    - Затруднено палене на топъл и студен двигател;
    - Осезаемо намалена мощност и притрисане на мотора от време на време;
    - Гаснене при топъл и студен двигател;
    - При форсиране се усеща едно първоначално "зачудване" или "давене" на двигателя в ниските обороти.

След диагностина проблемът се оказа Датчик на колянов вал.
Също така отбелязвам, че на пръв поглед колата работи почти нормално и без този датчик.

Надявам се да съм бил полезен.

Потребител
Аватар

Мнение от ogigp » 13 Мар 2014, 20:01

имам проблем с датчика на колянов вал м52б20 1997 320i cabrio

Потребител
Аватар

Мнение от Blackened88 » 04 Апр 2014, 11:11

pitancheff написа:Здравейте колеги,

Бих искал да споделя опита си в темата за да може да е полезен и на други, които се натъкнат на подобен проблем. Автомобилът е БМВ е36 м52. Проблемът се появи внезапно. Ето и симптомите:
    - Затруднено палене на топъл и студен двигател;
    - Осезаемо намалена мощност и притрисане на мотора от време на време;
    - Гаснене при топъл и студен двигател;
    - При форсиране се усеща едно първоначално "зачудване" или "давене" на двигателя в ниските обороти.

След диагностина проблемът се оказа Датчик на колянов вал.
Също така отбелязвам, че на пръв поглед колата работи почти нормално и без този датчик.

Надявам се да съм бил полезен.

Здравей колега, аз карам М52Б28 автомат и имам проблеми с датчика на коляновия вал - поне така го засече човека на диагностиката. Попитах за такъв датчик в Евро 07, те ми казаха, че имат на ЕРА, не съм чувал тази фирма, и струвало 72 лева! По темата чета, всеки препоръчва оригинален. Можеш ли да ми кажеш колко ти е излязал самият ремонт, заслужава ли да си купя нов на ЕРА или да си търся втора ръка?
Благодаря за отговорът предварително.

Предишна

Назад към E36