Дайте съвет за превъртяла резба на изпускателен вал
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
Дайте съвет за превъртяла резба на изпускателен вал
Мотора е М50В25. Като разглабях двигателя ми направи впечатление, че зъбното колело на изпускателния вал е оставено с три болта, викам си сигурно е забравено да се сложи предния път. Вчера като я събирах,слагам вала и почвам да затягам малко, сложих два болта всичко точно, тръгвам да слагам на тая дупка на която нямаше - греда, резбата превъртяла, явно и затова нямаше болт преди това. Тъпото е, че като тръгнах да го слагам на другото легло и там резбата превъртя. Сега вала е само с два болта и то не на кръст, а един до друг. Завъртял съм зъбните колелета така, че болтовете да са опрени в единия край на отворите им - тоест като върти нали да натиска направо метала, а не да има място и поради това, че са два болта да отхлаби и да се завърти и да избяга центровката ако ме разбирате. Мислех да взема един болт с малко по - голяма резба и да се опитам да направя нова резба, но ме притеснява като не е същия като другите дали няма да бие поради дисбаланс, макар,че досега както съм карам с три болта, колко ли баланс е имало.
Ако го оставя така с два болта имате ли представа може ли да се кара така?
Какви варианти имам за поправка - нова резба ли, лепило ли?
Ако го оставя така с два болта имате ли представа може ли да се кара така?
Какви варианти имам за поправка - нова резба ли, лепило ли?
the project is ready....

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Дайте съвет за превъртяла резба на изпускателен вал
Сваляш вала и отиваш на читав ВИГ заварчик и му казваш да навари вътре превъртелите резби,после на струг да ги отвори и навие наново
Гаранция става по яка резбата от преди,само ще му кажеш ако има тел с по-високо съдържание на въглерод да ги навари с него. 

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Следващия размер резба, но с метчик и съответната бургия и някой да го е правил поне няколко пъти.
Съобразяваш отвора на колелото с новия размер, новите болтовете да не са от кварталната железария.
Погледни и другите два, който е превъртял два има шансове да е подкарал и другите.
Съобразяваш отвора на колелото с новия размер, новите болтовете да не са от кварталната железария.
Погледни и другите два, който е превъртял два има шансове да е подкарал и другите.
Да заваряваш разпределителния вал - лично аз бих се опитал да го избегна - не мисля, че е правилно да се нагрява до толкова. Изпускателните валове не са особено търсени, не можеш ли да намериш втора ръка?
- BMW_M42
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 36
- Мечтае да кара: заварениа диф на заварена гас
Lenco написа:Следващия размер резба, но с метчик и съответната бургия и някой да го е правил поне няколко пъти.

в краен случаи нов вал
но според мен ще стане
Кръвта е най-важното гориво! Инициатива на BMW Клуб България
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Вариант е и ремонтни резбови пружинки!Във всеки уважаващ себе си сервиз и автторемонтна работилница трябва да има!Слага се съответният р/р след пренарезване на леглото и си ти със старият р/р болтове.Даже е и по здраво.На камионите когато резбата е в алуминий ,даже ги правят фабрично така против изскубване на резбите! 

- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
благодаря ви за съветите колеги, направо намерих друг вал за 20 лв. Все пак е хубаво да се знае какви са вариантите при изтървала резба, това за ремонтните резбови пружини за сефте го чувам.
the project is ready....

- BMW_M42
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 36
- Мечтае да кара: заварениа диф на заварена гас
Dido_stz написа:това за ремонтните резбови пружини за сефте го чувам.
много се оскъпява тая процедура и трябва да се направи много прецизно
Кръвта е най-важното гориво! Инициатива на BMW Клуб България
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Dido_stz написа:благодаря ви за съветите колеги, направо намерих друг вал за 20 лв. Все пак е хубаво да се знае какви са вариантите при изтървала резба, това за ремонтните резбови пружини за сефте го чувам.
http://www.youtube.com/watch?v=A4sS3T6g84I
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
9 мнения
• Страница 1 от 1