Мек педал на газта
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- dragmaster
- Потребител
-
Мек педал на газта
Здравейте колеги
От известно време педалът на газта изведнъж ми стана по мек от преди . И сега като искам да ускоря , трябва да го натискам доста по-долу . С compact 97 съм , знаете ли как може да се затегне или трябва да се сменя пружина ?

- E39 Rider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520 TU 1999г.
- Мечтае да кара: BMW М 5
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Re: Мек педал на газта
Аз имах компакт преди време и педала започна да ми засяда в горно положение... взех ВД-40 и минах по всичките възможни сглобки, че то бая сложна тая система
и проблема се реши.

При теб щом е омекнал виж пружината в какво състояние е може от нея да ти е проблема.

При теб щом е омекнал виж пружината в какво състояние е може от нея да ти е проблема.

dragmaster написа:Здравейте колегиОт известно време педалът на газта изведнъж ми стана по мек от преди . И сега като искам да ускоря , трябва да го натискам доста по-долу . С compact 97 съм , знаете ли как може да се затегне или трябва да се сменя пружина ?
ами то по принцип си е мек педала на е36..... - над дросела има една пластмасова капачка с два болта, махаш и ще видиш една "въртка" с която се опъва жилото
- E39 Rider
- кандидат ентусиаст
-
Ако колата е дизел какво правим с тези жила като ги няма има пронижа на педала и реостат за газта ако неговата пронижа е заминала 

- dragmaster
- Потребител
-
E39 Rider написа:Ако колата е дизел какво правим с тези жила като ги няма има пронижа на педала и реостат за газта ако неговата пронижа е заминала
Бензин е колата . Пробвах да навия малко жилото но резултат нямаше ..

- E39 Rider
- кандидат ентусиаст
-
dragmaster написа:E39 Rider написа:Ако колата е дизел какво правим с тези жила като ги няма има пронижа на педала и реостат за газта ако неговата пронижа е заминала
Бензин е колата . Пробвах да навия малко жилото но резултат нямаше ..Най-вероятно е пружината .
имаш две пружини една на самия педал другата на дросела най вероятно е пружината на педала може да се е откачила свали кората над педалите и виж как е .

7 мнения
• Страница 1 от 1