Моля за помощ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- joro_dexter
- Потребител
-
Моля за помощ
Здравейте на всички във форума, искам предварително да кажа, че съм нов тук и се извинявам ако допускам грешки . Имам голям проблем с моето е36 компакт. Едновременно спря да пали и се развали централното заключване, мисля че проблема е по електрониката, но неразбирам чак толкова... Когато сложа ключа и дам на контакт , таблото светва и до там... никакъв резултат когато искам да завъртя и да стартирам колата, даже не се чува и цък-цък , стартера не върти , абе нищо?!??!?? И на дърпане не пали , все едно не съм дал на контакт ... Моля ако някой знае какво може да е станало да ми помогне със съвет .... Благодаря предварително.... колата е 316 компакт.. Моля , помогнете ми колеги....
- joro_dexter
- Потребител
-
Re: Моля за помощ
И така, цял ден се ровя из форума и чета какво ли не, стигнах до извода , че проблема ми е от имобилайзера, който е фабричен.
Сега въпроса ми е , как мога сам да го изолирам (премахна) и имали някакви рискове да влоша нещата ? Ключа си ми е същия с който до преди 2 седмици колата си палеше? Възможно ли е да се е откачила някаква букса наимобилайзера и сега да не ми познава ключа??? Какво друго може да се прецака на този ненужен имобилайзер??? Благодаря предварително за помоща Ви . !!!

- Stevensun
- Потребител
-
- Кара: 318 IS
Колега,първото което трябва да направиш е да я закачиш на диагностика и ако има в проблем с имобилайзера тя ще си каже,второ не е задължително от него да е проблема,възможно е да има прекъснат кабел на стартера,следователно без захранване колата и цък няма да каже при опит за палене с ключ,провери ги преди да тръгнеш да кормиш имобилайзер и модули от колата.Тези кабели за които ти говоря обикновенно се прекъсват там където е обувката на кабела и прикачена към бобината на стартера,проблема може и да е в самата бобина на стартера,имал съм такива коли за поправка при мен,така че провери първо тези неща пък тогава мисли да изолираш и премахваш неща!
- joro_dexter
- Потребител
-
Благодаря , колега.Оказа се прекъснат кабел.
Проблема е решен. 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Като е решен, редно е да опишеш как точно и кой е бил кабела!
Never mistake motion for action...
5 мнения
• Страница 1 от 1