Нов член на Е36 дивизията с малко въпросчета

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Нов член на Е36 дивизията с малко въпросчета

Мнение от momo-1st » 09 Фев 2014, 1:18

Здравейте и от мен,след като преминах през няколко модела от марката ,от няколко дни скочих в е36 отбора.
Накратко бимата е седанова с м44 мотор,което разбрах с четене,че не е много често явление,11.96 е произведена,монреалблау цвят голичка откъм екстри само с дигиталната клима и предни ел.стъкла,даже халогени няма,но я взех заради изгодната цена и заради това,че е италианка и купето е като ново,мотора също е в доста добро здраве,нещо,което не очаквах от италианска кола,въпреки че и е34-ката ми е чук,а тя също е италианка.
Както и да е,представих я накратко,но както се сещате,щом пиша тук,имам малко въпроси относно проблеми с бимата,постарах се да попрочета всичко което намерих чрез търсачка,но има някой неща които не разбрах.
Проблема се състои в това,че на където и да задам от управлението на климатроника,единственото място откъдето духа са централните духалки,тези на пасажера и шофера и средната,а тези за предния прозорец и в краката не духат,дори и да им задам от бутоните,а централните,дори и да ги спра от копчето-продължават да си духат,без да се подчиняват на управлението,то самото си свети и работи,подчинява се на промяна на градусите,компресора се пуска,сменя топло студено никъв яд,настроената температура се поддържа в режим ауто,но не иска да подкара и другите духалки.
От намереното и прочетеното от форума,успях да стигна до заключението,че проблема се корени в клапите,които са вътре в цялатата кутия на климатроника.

Прав ли съм,понеже от това което прочетох,проблемите със самото управление имат други симтоми(проблемния кондензатор)!
И въпросът ми е има ли опция да се достигнат тези клапи без да се прави страшното разглабяне на половината кола което видях в едно клипче с един китаец и в темата на колегата който си е посадил климатроник на кола с парно?

П.С. Сори за дългия и объркан пост,но се опитвам да обясня проблема максимално точно за да получа правилният отговор!

П.С. 2 А, и още нещо,всичките си екстри по вин ги разбрах,само това S928A
Reifensteuerung Tire control ,не разбрах какво е,какъв е тоя контрол на гумите???
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Re: Нов член на Е36 дивизията с малко въпросчета

Мнение от stormrider » 09 Фев 2014, 10:51

Проблемът колега, е в дигиталното управление.Имам същия проблем ,дори по голям ,но засега карам така.Или трябва ремонт на управлението или друго, работещо коректно.
С много любов към децата!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 09 Фев 2014, 11:44

правиш проба с друго управление! ако климата се пуска увеличава и намалява, но клапите не се въртят
на гърба на управлението, има една малка букса с три кабелчета, това са ти изводите за клапите!
при мен се беше прекъснал кабел, точно до буксата и си духаха само долу...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is
Мечтае да кара: с цена на бензина от 1,20 лв

Мнение от dennistd » 11 Фев 2014, 13:34

И като за начало смени филтъра на купето, кофти е за смяна, но значително подобрява циркулацията на въздуха, иначе както ти написаха колегите вероятно управлението не ти е наред.
Walter Röhrl написа:For me driving starts when I steer the car with the throttle pedal instead of the wheel.
Everything else is just doing work.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318is Coupe
Мечтае да кара: BMW e21

Мнение от valeri_86_ » 11 Фев 2014, 22:48

St.Dilov написа:правиш проба с друго управление! ако климата се пуска увеличава и намалява, но клапите не се въртят
на гърба на управлението, има една малка букса с три кабелчета, това са ти изводите за клапите!
при мен се беше прекъснал кабел, точно до буксата и си духаха само долу...

+1 :yes:

Назад към E36