Странен проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е36 320I cabrio
Детайли за колата: M52B20 96 г.

Странен проблем

Мнение от bib090 » 08 Дек 2013, 2:58

Акумулатора ми се изтощи напално.. и най лошото е че го оставих снощи знаейки че ще се изтощи но нямах избор както и да е ...
значи да обясня кво се случи вчера вечерта към 10ч отивам до колата да взема нещо и като заключих колата ми направи впечатление че задните светлини лекичко светят само не разбрах крушка точно светеше но май тези за мъгла и отново отключиг колата и проверих от до всиюко 5 пъти дали нещо не забравям включено но нямаше нищо включено и нито имах нужните инструменти точно на момента да видя какъв е проблема нито имах време а и времето беше -5 става въпрос за Берлин не съм в бг дори нямаше с кво да махна клемите на акумулатора и го оставих така днеска отидох при колата да проверя през деня и едвам едвам запали погледнах дали свети пак при заклю4ени врати и всичко изключено и не светеше (изглеждаше че не свети) качих се в колата запалих ч едвам едвам се запали карах я 10 ина км и я оставих уш проблема беше се оправил от само себе си докато се стъмни и случаино като минавах покрай колата забелязах че лампата си продалжава да свети но е толкова слаба че на светло изобщо не се усеща а на тъмно дори се чудиш дали е отражение от някъде или от вътре на лапмата и веднага отключих колата но този път въобще даже не въртеше стартера.. акумулатора ми не е много стар и е на бош купен от германия нзнам на колко години е но до сега никога не ми е правил проблем дори със свързана яка музика ... възможно ли е да е заради студа да е станало нещо по ел инсталацията ... само да кажа че времето от 3 4 дена е под 0 та особено вчера когато проблема излезна беше наи студен -5 -10 колата беше заледена... дано да ми помогнете блг предварително :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 1.6i м43б16

Re: Странен проблем

Мнение от aliays » 08 Дек 2013, 16:20

Колега, провери снопчето с кабели отиващо до багажника, до лявата панта на багажника минава ако не се лъжа, често там се прекъсват кабелите и правят разни такива магарии. Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 08 Дек 2013, 18:28

Както гумите така и акулулатора има ДОТ. Виж от кога е, щом не знаеш. От някъде ти черпи ток. Виж от музиката която си сложил, дали е правилно свързана ... и по метода на изключването. Свали го и го зареди. Направи му пълен заряд и ако пак ти прави проблем ... смени го. ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bib090 » 09 Дек 2013, 1:02

Колега проблема не е от акумулатора 100 процента съм сигурен нормално е да се изтощи при положение че 2 крушки светеха постоянно 2 дена но малко късно усетих щото през деня не се виждат че светят,вече махнах акумулатора и мисля да го оставя на сервиз при един приятел без това трябваше да сменя шарнири и накладки да види и това от къде е,а за музиката която споменах в момента не е в колата дори колоните са свалени и плеъра също чудя се дали има нещо общо с кабелите които са на вратата лявата врата штот кората е свалена, свалих го за да го стегна малко и да монтирам едни нови колони но оная вечер като ходих до колата стъклото замръзна и нещеше да го свали и да го вдигне като отварях и затварях вратата и малко го затрудних но после се отпусна и си бачкаше нормално най ме е яд че петък ми дойдоха новите фарове и стопове които бях поръчал и щях да ги монтирам но сега не искам да ги монтирам преди да оправя проблема утре ще се обадя на тоя пр да доиде да ми вземе колата ще пиша когато проблема се разреши от какво е било мерси все пак за помощта... и един друг въпрос днес като бях на работа дойде едно момче и се заговорихме караше 7 ма серия 96 та година и го бъзиках дали няма да ми го продаде и се оказа че наистина го продава :) но само го бях бъзикал на шега и погледнах колата по външен вид изглежда добре не ходих до колата само видях как стоеше от вън колата и ми каза че имал газова уредба кожен салон нзнм си кви екстри че нямал проблеми по двигателя а и от вън изглеждаше пове4е от добре и ми каза че за 1000 евро можем да се разберем :) казах му че ше видим ще си помисля само за да спре да ми обяснява за колата :) и ми остави номера си без да го искам след като си тръгна се замислих че 1000 евро е бая хубава цена ако и двигателя е както ваншния вид може да се направят малко парички а и тоя е германец младо момче не ми се вярва че лъже за двигателя че е здрав а и тука често ми се случва подобни на него млади момчета като имат нужда от пари си продават за без пари хубави неща дали заслужава тая цена колата дори и да има дребни проблеми?

Потребител
Аватар

Мнение от bib090 » 10 Фев 2014, 23:31

проблема е решен оказа се че проблема не е само един, 1 вия е от багажника тоест лампите на багажника светеха щото не отчиташе че е затворен и 2 проблем почти всички кабели са били за смяна и плюс акумулатора нямал много вода но все още не е отишал маистора ми ги оправи проблемите :) благодаря за помощта.

Назад към E36