Ел. проблем - не пали и отказ на ел. стъкла
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
1 мнение
• Страница 1 от 1
- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
Ел. проблем - не пали и отказ на ел. стъкла
Снощи си паркирах колата като преди да заключа си смених батерията на дистанционното на алармата (правил съм го и преди, не мисля, че това е проблема). Тръгвам да заключвам - не, не и не. С ключа се заключват и двете врати. разкачих акумулатора, закачих го ... запалих ... пак не иска да заключи с дистанционното. теглих му майните и реших сутринта да го "оправя". днес тръгвам да паля и чак се стреснах. доста силен шум от моторния отсег. първо едно много ритмично цъкане от кутията с бушоните(чуваше се доста силно в купето) и другото перката за охлаждането ми се включи.. откачих й буксата да не ме разсейва... въпросното ритмично цъкане(тип бръждене) идваше от 14 и 15 реле (ако не се лъжа. ще постна една снимка на методи http://picbg.net/pic.php?u=306655QhFt&i=678069 ) последните две долу, но мойте са две жълти напълно еднакви.
двигателя върти, но не пали. после проверих бушоните - нищо нередно не видях.
Свалих ги въпросните - имаха нещо черно, като мазно по клемите. това нормално ли е?
Накрая се видя и че ел. стъклата не работят, в каквото и положение да е ключа. също се чува и цъкане от дросела ...
колата е м43б16 97ма. ключа е нормалния с фенерчето..
спря и да ми свети диода на алармата..
Дано съм го обяснил разбираемо ...
Благодаря ви и се надявам да ми дадете насоки ...
ако не .. ще ми дерат кожата и това е...
двигателя върти, но не пали. после проверих бушоните - нищо нередно не видях.
Свалих ги въпросните - имаха нещо черно, като мазно по клемите. това нормално ли е?
Накрая се видя и че ел. стъклата не работят, в каквото и положение да е ключа. също се чува и цъкане от дросела ...
колата е м43б16 97ма. ключа е нормалния с фенерчето..
спря и да ми свети диода на алармата..
Дано съм го обяснил разбираемо ...
Благодаря ви и се надявам да ми дадете насоки ...
ако не .. ще ми дерат кожата и това е...
1 мнение
• Страница 1 от 1