Въпрос за спирачки 318 ис

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36 318is | E36 320

Въпрос за спирачки 318 ис

Мнение от stigaawee » 25 Яну 2014, 13:30

Здравейте колеги, от известно време имам проблем със спирачките , и ще съм благодарен ако някой помогне. Проблема е следния , паля колата тръгвам , и след около 5 мин каране като натисна спирачката спира така като че имам крив диск. Имам предвид се едно яздиш кон, но няма криви дискове проверени са. Колата има АБС но мисля че не е от него работи си. от скоро я карам и още не я познавам. Ако някой има идея моля да каже. :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: г/д най дъртия е36 320i седан
Мечтае да кара: е36 328 турбо купе

Re: Въпрос за спирачки 318 ис

Мнение от seeya » 26 Яну 2014, 2:44

stigaawee написа:Здравейте колеги, от известно време имам проблем със спирачките , и ще съм благодарен ако някой помогне. Проблема е следния , паля колата тръгвам , и след около 5 мин каране като натисна спирачката спира така като че имам крив диск. Имам предвид се едно яздиш кон, но няма криви дискове проверени са. Колата има АБС но мисля че не е от него работи си. от скоро я карам и още не я познавам. Ако някой има идея моля да каже. :bchug:

Много може да се причините крив диск, неравномерно износени накладки, цилиндърче на спирачките, цепнат маркуч поне за тези се сещам в момента.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 26 Яну 2014, 3:04

За съжаление повечето от нас не са запознати със спирачната система на конете.
Опиши какво е чувството и какви са симптомите.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Потребител
Аватар

Мнение от stigaawee » 26 Яну 2014, 13:36

Ами колеги на педала не се усеща нищо съвсем нормално, колата спира добре просто като го натисна да спра и колата спира така се едно има криви дискове едно подскачащо такова не мога да го опиша. Карал съм преди това и друг ИС нямаше такъв проблем за това ми е странно , и малко ме е страх честно да кажа дисковете са проверени нямат криво. Този проблем не се появява веднага а може би 10 15 мин каране . 5.10 км горе долу може би като загреят спирачките и аз не знам вече.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stigaawee » 26 Яну 2014, 15:43

Мерси колега :bchug: ще проверя веднага дано там да е проблема.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 28 Яну 2014, 15:18

Здравей Колега
Имах подобен проблем и колкото да бях сигорен че дисковете са прави, всъщност единият беше крив. От 1 ден съм с чисто нови брембо и засега е ОК.
Възможно е тампони на носача да са разкъсани и да се получава вибрация или странично люлеене. Но пък може и крива гума, грива джанта, не добър баланс.
Успех
Няма начин да няма начин

Потребител
Аватар

Мнение от stigaawee » 29 Яну 2014, 11:07

Колеги мерси за отговорите , но в това време няма как да се занимавам , по цял ден съм на работа а вечер като се прибера е невъзможно. При първа възможност ще проверя отново дисковете и всичко останало. Благодаря за сега :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

Мнение от ///M Rider » 29 Яну 2014, 23:35

Крив или криви дискове колега . :yes: На око няма да ги видиш ...... но като натиснеш се усеща точно това треперене отзад или леко подскачане по точно . Може да отидеш на стругар да ги престърже ,но мисля ,че ефекта няма да е дълготраен .
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

Потребител
Аватар

Мнение от stigaawee » 30 Яну 2014, 12:59

Колеги взех нови дискове с накладки оригинални за ИС , надявам се проблема да се оправи. При смяната им ще се провери отново цялата спирачна система от-до. Защото за мен това е едно от най важните неща в автомобила, да е безопасен за мен и околните (хора и коли) около мен. За да не отварям нова тема имам един въпрос, по който четох във форума има доста писано но не можах да го намеря при мен. Забелязах че ми губи антифриз не е много, но изчезва по малко. Проверих всичко което може радиатор разширител маркучи съединения и тн. Но не можах да го видя този троиник за който много хора във форума са писали , че им е протекъл падал се е някъде отзад и отдолу близо до кожуха на скоростната кутия. гледах, гледах но не го видях някой ако може снимка да качи за да го видя и да го погледна после при мен, за да го проверя дали не е от там, че съм много благодарен. Карал съм няколко БМВ-та и нито едно не е имало толкова проблеми като това :Д но никой не ми е виновен като съм глупав. Благодаря ви предварително :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 31 Яну 2014, 10:28

stigaawee написа:Колеги взех нови дискове с накладки оригинални за ИС , надявам се проблема да се оправи. При смяната им ще се провери отново цялата спирачна система от-до. Защото за мен това е едно от най важните неща в автомобила, да е безопасен за мен и околните (хора и коли) около мен. За да не отварям нова тема имам един въпрос, по който четох във форума има доста писано но не можах да го намеря при мен. Забелязах че ми губи антифриз не е много, но изчезва по малко. Проверих всичко което може радиатор разширител маркучи съединения и тн. Но не можах да го видя този троиник за който много хора във форума са писали , че им е протекъл падал се е някъде отзад и отдолу близо до кожуха на скоростната кутия. гледах, гледах но не го видях някой ако може снимка да качи за да го видя и да го погледна после при мен, за да го проверя дали не е от там, че съм много благодарен. Карал съм няколко БМВ-та и нито едно не е имало толкова проблеми като това :Д но никой не ми е виновен като съм глупав. Благодаря ви предварително :bchug:

Колега като ги смениш кажи да ли се е оправил проблемът. Относно загубата на антифриз аз на 2 месеца доливам по малко до 0,5 литър.
Няма начин да няма начин

Потребител
Аватар

Мнение от stigaawee » 01 Фев 2014, 17:05

Колеги проблема изчезна след смяната на дискове и накладки. Карах днес около 20-30 км нямаше никакъв проблем. :mrgreen: А проблема със загубата на антифриз ще се търси по подробно като излезна отпуска . :bchug:
Изображение

Назад към E36