Въпрос за кебеляци на м42
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- velin33
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 M40+2B18
- Мечтае да кара: е30 ///
Въпрос за кебеляци на м42
Здравейте колеги, аз попринцип съм от е30 подфорума. Тъй като не си намерих м42 от е30 и се наложи да си купя от е36. Разбира се винаги трябва да има някой който да се изсере по веригата и тоя дето купих двигателя от него е отрязал един кабел който излиза от тук подозирам, че от там е кабела за ламбда сондата, защото на другия кабел е правоъгълна, а на ламбда сондата е кръгла, следващия ми въпрос е тази букса за къде е ( дълга е и минава по блока май ), клемичката при 3-те релета къде се закача и за какво е и клемичките всичките ли са някакви маси или не ? Снимката е примерна.
Поздрави на всички! 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Re: Въпрос за кебеляци на м42
velin33 написа:Здравейте колеги, аз попринцип съм от е30 подфорума. Тъй като не си намерих м42 от е30 и се наложи да си купя от е36. Разбира се винаги трябва да има някой който да се изсере по веригата и тоя дето купих двигателя от него е отрязал един кабел който излиза от тук подозирам, че от там е кабела за ламбда сондата, защото на другия кабел е правоъгълна, а на ламбда сондата е кръгла, следващия ми въпрос е тази букса за къде е ( дълга е и минава по блока май ), клемичката при 3-те релета къде се закача и за какво е и клемичките всичките ли са някакви маси или не ? Снимката е примерна.Поздрави на всички!
В червеното което си маркирал ако е 4 кабела с екранировка значи е за ламбда сондата.
В бяло до диагностичната букса ти е GND-"маса",до 3те релета с червен шлаух ти е B+ "постоянен плюс".
Влиза идеално в 30сковите бушони и се хваща отдоло. Тоя другия не се сещам може да е отива към скоростите
за датчика на задна.
- velin33
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колега за отговора
Като оголих кабела, който се предполагам, че е за ламбда сондата, цветовете на кабелите са различни от кабелите излизащи от датчика до буксата.. идеи как се свързват 

- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
Ей това са цветовете на буксата за ламбдата, ако ти е отрязана цялата букса направо ходи в някоя морга и им кажи да ти го резнат тоя кабел, ще си улесниш живота 10-тократно и за в бъдеще.

Да най-добре ако си намериш оригиналната букса или поне да направиш връзката с букса
поне монтаж/демонтаж да е лесен а не всеки път кълцане
Таа.... ако те влече ето и цветовете.Ако сондата е с 4 кабела имаш 2 бели, сив и черен кабел
М42-ката са кафяв,зелен,черен и жълт.Свързваш ги така:
Сонда М42 ОЕМ букса по номера
бял - кафяв 3
бял - зелен 4
сив - черен 1
черен - жълт 2
И все пак провери с мултицет двата белите на сондата да ли са за подгрева трябва някакво съпротивление да покаже
а на кафяв и зелен виж да ли има 12V за подгрева.
поне монтаж/демонтаж да е лесен а не всеки път кълцане

Таа.... ако те влече ето и цветовете.Ако сондата е с 4 кабела имаш 2 бели, сив и черен кабел
М42-ката са кафяв,зелен,черен и жълт.Свързваш ги така:
Сонда М42 ОЕМ букса по номера
бял - кафяв 3
бял - зелен 4
сив - черен 1
черен - жълт 2
И все пак провери с мултицет двата белите на сондата да ли са за подгрева трябва някакво съпротивление да покаже
а на кафяв и зелен виж да ли има 12V за подгрева.
- velin33
- кандидат ентусиаст
-
6 мнения
• Страница 1 от 1