318тдс - охладителна система проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
318тдс - охладителна система проблем
Така тази сутрин за пореден път заварвам колата с локви под нея
и вече ми идва в повече!Всеки момент ще я полея с бензин!!!
Имам я от три години и през цялото време е сълзяла от някъде , все са излизали някакви дребни течове я от охладитела я от клапи , сцепени маркучи и т.н. и т.н. , но нищо фрапантно и не нормално.
Преди месец пръснах цялата охладителна система , почистих всичко с бензин , обезмаслители , смених каквото трябваше и я сглобих и всичко си е наред и както си му е реда.
Обаче от тогава насам постоянно избива от някъде и направо ми писна.
Първо се пръсна тройника - смених го , после пръсна маркуча който влиза от горе на охладителя , смених и него.
После се появи някакъв теч от маркуча който тръгва от радиатора и влиза в блока и т.н. и т.н.
Когато я бях разглобил всичко си беше наред и тия въпросни части и маркучи изглеждаха добре и без кусури,не бяха нацепени накъсани и т.н.
а сега се пръскат след всеки изминати 10 до 50км
Тая сутрин маркуча който влиза в радиатора беше наполовина изваден
не е скъсан , скобата си държи и т.н. обаче е видял голям зор.И пак трябваше да доливам към 3 литра.
Казанчето не мирише на газове , не бълбука , не надува маркучите и не пуши бяло.За последните 10 15 дена през системата съм прекарал сигурно над 50 литра вода и винаги е чиста , няма масла , в маслото няма сополи и всичко си изглежда ок.Та въпроса ми е - какво става!
Първо си мислех че като съм я запечатал почват да избиват слабите места , обаче вече си мисля че нещо не е наред и прави някакво налягане.
Нещото за което не бях сигурен когато я сглобявах е този маркуч който съм посочил със стрелка на снимката.Просто не помня от къде го бях откачил , а когато сглобявах нямаше къде другаде да го закача освен на охладителя.
Идва от купето , молбата ми е някой със този двигател просто да погледне как е при него и ако може една снимка да видя кое къде влиза.
Благодаря!

Имам я от три години и през цялото време е сълзяла от някъде , все са излизали някакви дребни течове я от охладитела я от клапи , сцепени маркучи и т.н. и т.н. , но нищо фрапантно и не нормално.
Преди месец пръснах цялата охладителна система , почистих всичко с бензин , обезмаслители , смених каквото трябваше и я сглобих и всичко си е наред и както си му е реда.
Обаче от тогава насам постоянно избива от някъде и направо ми писна.
Първо се пръсна тройника - смених го , после пръсна маркуча който влиза от горе на охладителя , смених и него.
После се появи някакъв теч от маркуча който тръгва от радиатора и влиза в блока и т.н. и т.н.
Когато я бях разглобил всичко си беше наред и тия въпросни части и маркучи изглеждаха добре и без кусури,не бяха нацепени накъсани и т.н.

Тая сутрин маркуча който влиза в радиатора беше наполовина изваден

Казанчето не мирише на газове , не бълбука , не надува маркучите и не пуши бяло.За последните 10 15 дена през системата съм прекарал сигурно над 50 литра вода и винаги е чиста , няма масла , в маслото няма сополи и всичко си изглежда ок.Та въпроса ми е - какво става!
Първо си мислех че като съм я запечатал почват да избиват слабите места , обаче вече си мисля че нещо не е наред и прави някакво налягане.
Нещото за което не бях сигурен когато я сглобявах е този маркуч който съм посочил със стрелка на снимката.Просто не помня от къде го бях откачил , а когато сглобявах нямаше къде другаде да го закача освен на охладителя.
Идва от купето , молбата ми е някой със този двигател просто да погледне как е при него и ако може една снимка да видя кое къде влиза.
Благодаря!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- bawarata
- Потребител
-
- Кара: е36 2.5тдс
Re: 318тдс - охладителна система проблем
Колега сменял ли си капачката на разширителния съд.Моята правеше така смених капачката и се оправи.Може твоята нещо да се е спекла и да държи високо налягане в системата 

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
А капачката на разширителния съд как е? Ако не отваря на 1,4 бара, колата надува и ще се стреми от някъде да изпусне налягането... Направи 1 проба с манометър за налягане на системата. Във всеки по-нормален сервиз имат такъв кит за надуване.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Капачката днес я поръчах , утре ще я сменя.
А най-странното е че никога не избива в движение.Вчера вечерта след като я прибрах , колата беше пред мен поне 2 часа и нямаше никакви проблеми.Просто по някое време е решила да избие.
Дано е от капачката щото много сериозно ми писна вече!
А най-странното е че никога не избива в движение.Вчера вечерта след като я прибрах , колата беше пред мен поне 2 часа и нямаше никакви проблеми.Просто по някое време е решила да избие.
Дано е от капачката щото много сериозно ми писна вече!

4 мнения
• Страница 1 от 1