M50B20 Vanos - пуши студен.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
M50B20 Vanos - пуши студен.
Здравейте колеги.
Вече ми дотегна окончателно от този проблем, защото почна и да ми бърка в джоба.
М50Б20 Ванос, запален студен пуши много стабилно при подаване на газ на бензин. Когато загрее и превключи на газ, пушека спира.
Също така мирише адски много на бензин. И по показание на борда бензина в резервоара си намаля със 100 мл. на всеки 5-10 секунди каране. Сигурно гори по 1-2 литра на 3-4 км. докато загрее.
И другото странно е, че като е на бензин и е студена, оборотите падат адски бързо. Докато превключа от 1-ва на 2-ра и вече са 700-800 и колата всеки път забива муцуна от тази разлика в оборотите. Бахти, пасажерите ми вече сигурно ме смятат за некадърник като превключвам скорости.
Какво може да е? Ламбда, дебитомер? Дайте насоки какво да търся.
Вече ми дотегна окончателно от този проблем, защото почна и да ми бърка в джоба.
М50Б20 Ванос, запален студен пуши много стабилно при подаване на газ на бензин. Когато загрее и превключи на газ, пушека спира.
Също така мирише адски много на бензин. И по показание на борда бензина в резервоара си намаля със 100 мл. на всеки 5-10 секунди каране. Сигурно гори по 1-2 литра на 3-4 км. докато загрее.
И другото странно е, че като е на бензин и е студена, оборотите падат адски бързо. Докато превключа от 1-ва на 2-ра и вече са 700-800 и колата всеки път забива муцуна от тази разлика в оборотите. Бахти, пасажерите ми вече сигурно ме смятат за некадърник като превключвам скорости.
Какво може да е? Ламбда, дебитомер? Дайте насоки какво да търся.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: M50B20 Vanos - пуши студен.
Също така мирише адски много на бензин.
Колега, проверете налягането в бензиновата рейка, също така може да е проблематична дюза/и- вижте ги как разпръскват горивото. Проверете и датчика да температура на антифриза.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Точно ламбда и дебитомер едва ли ще са. Най-добре иди на диагностика, вместо да гадаеш пък и ако оправиш проблема ще спестиш парите от тия разход..
Тва за 40 годишните путьовци-нинжди да не би да е за мен 

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Да, диагностика ще е на първо място, но запитването по-скоро е направено за проблем, който може да не го хване диагностиката.
Ако пикае дюза хваща ли се на диагностика този проблем?
@bum_bum, не е за теб, колега. Не съм останал с впечатлението да си лош човек. Още повече сме от една партия
(това е раменна преса с дъмбели
)
Ако пикае дюза хваща ли се на диагностика този проблем?
@bum_bum, не е за теб, колега. Не съм останал с впечатлението да си лош човек. Още повече сме от една партия

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
Пробвай със смяна на масло като за начало.Имах такава наскоро първо мислех,че е ваноса или клапани ама минах със смяната тънко.Ако не се оправи така отива май на клапани
5 мнения
• Страница 1 от 1