M40B18 не върви
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- grudev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 M-Sport
- Детайли за колата: 320D sapphire black
Re: M40B18 не върви
318iBMW написа:Колега,ако не си сменял свещите препоръчвам да го направиш.Може да не е от тях точно,но съм 98% убеден,че ще има някаква разлика.Аз също съм с м40 и си ги имам същите симптоми.Въздушен филтър,ако не си сменял може да го направиш.Почистване на дроселовата клапа.Ако имаш желание свали колекторите горната част и виж,ако има масло не е много добре.Кабели и дистрибуторна капачка прегледай.Може да я свалиш да зачистиш електродите,че хващат нагар.И накрая съветвам замери си копресията,за да видиш как е.Успех!
Свещите и аз си мисля, че им е време профилактично да ги сменя. Как обаче се замерва тази компресия ? Скъпо ли е, във всеки сервиз ли могат да го правят ? Колекторите съм ги сваля наскоро, защото сменях дюзите. Нямаше масло по тях, а само много полепнала мръсотия, но тя тази мръсотия е навсякъде, не мисля, че е нещо страшно. Дроселовата клапа обаче е добра идея да накисна да й сваля мръсното. Да мина с контактен спрей дистрибуторната капачка също не е трудно, мога да го направя.

Drift machine ....
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
- grudev
- младши ентусиаст
-
vladi_a_i написа:Компресията я мерете на свален въздушен филтър..
Свещи смених, единия кабел беше се сцепил, смених го инего. Сега работи малко по дорбе, но все още има проблем с ускорението и двигателя работи нестабилно. Смятам, че пробема ще бъде решен като сменя вакумния клапан на бензиновата рейка.
Drift machine ....
- zamer27
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 318i
- Мечтае да кара: BMW E90
Колега,аз съм с Е46 318i.Имах подобни проблеми-мудна кола,педала на газта не реагира,забива на ниските предавки-оказа се прецакан датчик на разпределителен вал,прецакан термостат и температурния датчик към него.Имат и съмнения за дебитомера в сервиза.Смених всичко и колата е като нова.Ако ти мирише на бенз в купето-виж си термостата.Смених го и това не се усеща вече.Можеш да си провериш и потенциометъра на педала на газта.Дано съм помогнал с нещо.Иди задължително на диагностика.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
zamer27 написа:Колега,аз съм с Е46 318i.Имах подобни проблеми-мудна кола,педала на газта не реагира,забива на ниските предавки-оказа се прецакан датчик на разпределителен вал,прецакан термостат и температурния датчик към него.Имат и съмнения за дебитомера в сервиза.Смених всичко и колата е като нова.Ако ти мирише на бенз в купето-виж си термостата.Смених го и това не се усеща вече.Можеш да си провериш и потенциометъра на педала на газта.Дано съм помогнал с нещо.Иди задължително на диагностика.
Термостата и датчика на него не отговарят за вървежа на колата.А колегата няма датчик на разпределителен вал на М40, а миризмата на бензин и термостата нямат абсолютно нищо общо, освен ако не ти е пробита генерацията някъде по средата, и заради ниската температура от преебания термостат, датчика на ГЛАВАТА да обогатява сместа.Също така няма и потенциометър на педала на газта.Общо взето, не е хубаво да пишете като не знаете кво пишете, щото човека ще вземе накрая да смени и външен накрайник за да се оправи колата.
- grudev
- младши ентусиаст
-
ekcta3uto написа:zamer27 написа:Колега,аз съм с Е46 318i.Имах подобни проблеми-мудна кола,педала на газта не реагира,забива на ниските предавки-оказа се прецакан датчик на разпределителен вал,прецакан термостат и температурния датчик към него.Имат и съмнения за дебитомера в сервиза.Смених всичко и колата е като нова.Ако ти мирише на бенз в купето-виж си термостата.Смених го и това не се усеща вече.Можеш да си провериш и потенциометъра на педала на газта.Дано съм помогнал с нещо.Иди задължително на диагностика.
Термостата и датчика на него не отговарят за вървежа на колата.А колегата няма датчик на разпределителен вал на М40, а миризмата на бензин и термостата нямат абсолютно нищо общо, освен ако не ти е пробита генерацията някъде по средата, и заради ниската температура от преебания термостат, датчика на ГЛАВАТА да обогатява сместа.Също така няма и потенциометър на педала на газта.Общо взето, не е хубаво да пишете като не знаете кво пишете, щото човека ще вземе накрая да смени и външен накрайник за да се оправи колата.
Колегата ekcta3uto е написал всичко. Моята М40 няма нищо общо с 318-ка Е46. А и термостата отговаря за съвсем други дейности, с които аз да чука

Drift machine ....
- grudev
- младши ентусиаст
-
Много беше прав колеги. Бяха се сцепили и в един горещ ден лумна пожар от тях. Добре че бях наблизо и изгасих пламъка. 10 мин и колата щеше да е само шаси. Смених ги след това и вече не мирише на безнин. Пипнах и дебитомера и вече не ускорява на тласъци.
motorsport99 написа:Колега виж под смукателните колекторе маркучите двата по които влиза бензна в инжектора миризмата може да е от там доста срещан проблем при М 40 ако са нацепени спукани сменяй ги мощноста също и от там може да я губи въпреки че както описваш ти ми се струва че е дебитомер.
Drift machine ....
- zamer27
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 318i
- Мечтае да кара: BMW E90
ekcta3uto написа:zamer27 написа:Колега,аз съм с Е46 318i.Имах подобни проблеми-мудна кола,педала на газта не реагира,забива на ниските предавки-оказа се прецакан датчик на разпределителен вал,прецакан термостат и температурния датчик към него.Имат и съмнения за дебитомера в сервиза.Смених всичко и колата е като нова.Ако ти мирише на бенз в купето-виж си термостата.Смених го и това не се усеща вече.Можеш да си провериш и потенциометъра на педала на газта.Дано съм помогнал с нещо.Иди задължително на диагностика.
Явно не четеш достатъчно добре-горе съм изброил проблемите,поради които колата не върви-оказа се датчик разпределителен вал-от него е мудна и забива муцуната,а после,ако виждаш добре,съм писал и за дебитомер-проблема с миризмата на бензин идва от него-свръх обогатена горивна смес и при смяната на съответния проблема се реши.Не коментирайте така мнения по форума и не се изказвайте неподготвени.Ако не ви е ясно нещо-питайте кой какво е имал предвид и тогава си давайте професорските мнения.А термостата и температурния датчик са просто изброени като неща,които са сменени заедно с останалите,не че влияят на вървежа на колата.Четете малко повече и по-внимателно !!!
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2