Проблем с централното на 320i

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е21
Детайли за колата: '81 Е21 м10

Проблем с централното на 320i

Мнение от Slavkov_e21 » 25 Дек 2013, 12:35

Весела Коледа колеги, много здраве и късмет!

От скоро съм собственик на е36 320i, и имам едно, не толкова голямо проблемче, ама дразни. Когато отключвам от шофьорската врата се отключват само предна и задна леви и багажника.. Дясната страна трябва да я отключвам oldschool :mhihi: .. Търсих из темите, но точно такъв проблем няма или поне не намерих :oops:
Дайте някакви насоки, за да не играя на сляпо както се вика :) (аз имам предположения, но искам и мнения, на някой който е свалял модула на централното или е имал подобен проблем)

P.S. Ако на някой колега ми се намира и пластмасата под предното стъкло за СЕДАН (дето пази да не влиза вода), да ми пише лс с цена моля, щото ми е наляжаща, ще моята е счупена..
Изображение

Благодаря ви предварително и весели празници :)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW320 E36 Touring

Re: Проблем с централното на 320i

Мнение от stambo qkuzata » 25 Дек 2013, 16:03

Честита и на тебе да е колега за централното на вратите най вече го прави това от машинките разглобяваш корите на вратите и където е самата ключалка там е машинката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

Мнение от ///M Rider » 25 Дек 2013, 21:18

Моята дясна също не ще да се заключва или отключва при студено време да отбележа !
Наистина ми е интересно ,какъв е проблема и разрешим ли е ?! :dunno:
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavkov_e21 » 25 Дек 2013, 22:47

///M Rider написа:Моята дясна също не ще да се заключва или отключва при студено време да отбележа !
Наистина ми е интересно ,какъв е проблема и разрешим ли е ?! :dunno:

Да, за студеното време видях, че има още хора с такъв проблем, но само при студено време.. Иии си миля да не е и при мен така, ама я взех преди месец и нещо, а през това време имаше и топли дни :dunno: Но си мисля, че е нещо във вратите.. Ще взема да сваля корите, да видя машинките и буксите, щото съм чувал че и от буксите може да ти върти подобни въртели.. Ще ги сваля и ако има прогрес ще ти пиша колега :lalala:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 26 Дек 2013, 10:35

Пробвай с друга машинка на, която се отварят всички врати. Най-вероятно проблема да е в нея.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavkov_e21 » 26 Дек 2013, 11:02

OK колеги, благодаря ви за отговорите.. Ще поогледам сега какво е положението във вратите и ще пиша :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 26 Дек 2013, 19:48

100 % машинките на централното, колега! миналата седмица смених, на предна и задна врати...
10 лв на брой втора употреба ;)
хубаво е да ти ги смени някой, който го е правил защото, аз лично се видях у празници! :mhihi:

успех :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavkov_e21 » 27 Дек 2013, 18:50

St.Dilov написа:100 % машинките на централното, колега! миналата седмица смених, на предна и задна врати...
10 лв на брой втора употреба ;)
хубаво е да ти ги смени някой, който го е правил защото, аз лично се видях у празници! :mhihi:

успех :yes:

Ми нищо нередно не видях при буксите и както казваш ти, ще се сменят машинките.. Сега ще говоря с един приятел който го е правил този номер, за да ми ги смени, че гледам много са си патили от това :mhihi:

Благодаря ви на всички и Весели празници :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

Мнение от ///M Rider » 28 Дек 2013, 3:26

Дано има решение на проблема ,че сега сме като полски фиат ! Отключвам или заключвам дясната врата отделно . :mhihi:
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavkov_e21 » 28 Дек 2013, 15:07

///M Rider написа:Дано има решение на проблема ,че сега сме като полски фиат ! Отключвам или заключвам дясната врата отделно . :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 28 Дек 2013, 17:59

Не съм се занимавал с централно на е36, но обърни внимание машинките да не са различни и ако са, търси от същите врати, че на е30 си е еб@ло мамата - в една кола са няколко вида машинки :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 28 Дек 2013, 19:44

и при Е36 има разлика, но тя е очевадна! предни с 6 пина, задни с 3....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavkov_e21 » 28 Дек 2013, 19:55

M10 написа:Не съм се занимавал с централно на е36, но обърни внимание машинките да не са различни и ако са, търси от същите врати, че на е30 си е еб@ло мамата - в една кола са няколко вида машинки :ok:

И на това ще обърна внимание разбира се, че иначе наистина си мамата еб*ло :mhihi: .. Но мисля това да го направя след празниците, че за сега съм си зел фарове, та сега с тях ще се позанимавам :mhihi:

btw ето и една/две снимки на машинката :lalala:
Изображение
Изображение
Изображение

Вече има и емблемки на джантите, които впрочем ще сменям на лято, но ще си ги запазя за зимни :smoke:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 29 Дек 2013, 12:12

Аз имам същия проблем при задна пасажерска врата.
Проблема е, че не сработва коректно и го прави когато си иска. На заключване с дистанционното - хваща двойното по-често, но като отключвам и уй :confused: Отключи ли веднъж, се пресягам и заключвам "на ръка" и спира да се влияе от дистанционното. Но временно и така до момента в който при заключване с дистанцията лопне и задната на двойно въпреки че е заключена от мен на ръка. После няма отваряне дъъълго време :banghead:
Ама хванах цаката. При вас на студено, а при мен трябва да оставя колата към слънце следобедно да напече вратата - и отключва :shock: Колкото и странно да звучи, веднага щом е плюсова температура и колата следобяда е паркирана с тази врата към слънцето няколко часа - отключва и избутва палеца.
Разглабял съм кората, гледал съм машинката и е като нова. Нищо нередно :dunno:
Преди 10тина години взимах едни универсални вакуумни за форда. Няма ли някакъв вариант да се подменят с афтърмаркет някакви, по-читави. Че тази болест е много досадна.
Ноември свалих задните седалки да подготвя кожата за зимата и като ми лопна двойното и няма вкарване на облегалката. И с мърлявото време и студ не иска и не иска да отключи. Щом изпече слънце и с моя мето се отключи мамицата й.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

Назад към E36