леко почукване от двигателя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
леко почукване от двигателя
Здравейте,та проблема е имам м43,който почуква тихичко чува се само когато отидешпри мотора от вътре не се чува нищо.Това почукване се чува и на студена и на топла кола,почукването е с периодичност около секунда, като се подаде газ се учестява, от към капака на главата не се чува , само когато съм в пространството пред колектора около масления филтър, и много наподобява на цъкане но по-плътно като звук, някой има ли идея на какво може да се дължи това?
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Re: леко почукване от двигателя
Вариант 1 - Диса клапа (чува се подобно на тракането на дизел)
Вариант 2 - Някой от хидравличните повдигачи
Вариант 3 - Клапана за бензиновите пари (чува се като часовник и се проверява дали работи като отвориш капачката на резервоара)
Вариант 2 - Някой от хидравличните повдигачи
Вариант 3 - Клапана за бензиновите пари (чува се като часовник и се проверява дали работи като отвориш капачката на резервоара)
Последна промяна batvlady79 на 02 Дек 2013, 22:58, променена общо 1 път
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
Диса клапата е откачена от маркучето,което влиза в нея,така че трябва да е изключена,а и гледах клипчета с повредена диса клапа и там тракаше яко а тук се долавя доста по-трудно,имам усещането,че е от ролка на някой от ремъците.
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
Ролката не трака, а жужи - проверява се на работещ мотор като добреш дълъг прът върху централния й болт и си долепиш ухото в другия й край - веднага се хваща. Там по-горе ти написах още една причина - аз го имах този проблем и го реших с 5 лв.
Като отворя капачката на резервоара трябва да спре да цъка(тропа) ли?
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
Като отвориш капачката на резервоара ако се чуе изсъскване значи клапана е блокирал в отворено положение и ти прави вакуум в резервоара. Това цъкане обаче е нормално да се чува от него, в смисъл не е дефект.
До сега когато съм отварял капачката на резервоара не ми е правило впечатление да има свистене,но ще се ослушвам за напред.
8 мнения
• Страница 1 от 1