БМВ Е36 КОМПАКТ проблем с дифа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: E30 M3 ///

БМВ Е36 КОМПАКТ проблем с дифа

Мнение от vali0_e30 » 19 Дек 2013, 20:10

Здравейте колеги, имам едно питане ще се опитам да бъда максималкно кратък и ясен! Диференциала ми виеше от доста време поради липса на масло (ЗНАМ ГЛУПАВО Е ЧЕ НЕ ГО СМЕНИХ) по лошото в случея обаче е че проблема стана по-голям...Един ден както си карам компакта и я сръчках до колкото позволява мотора на колата тогава се появи доста гаден проблем...при потелгяне има ужасно тропане и се едно ми прескачат колелата сякаш съм дръпнал ръчната спирачка ?! сега колата седи вече една седмица така защото ми излезнаха някой по важни неща но вече е време да я оправя :driving: МОЛЯ ако някой може да ми каже къде точно е проблема :dunno: ще съм страшно задължен!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: БМВ Е36 КОМПАКТ проблем с дифа

Мнение от bum_bum » 20 Дек 2013, 10:46

В общи линии имаш нужда от нов диференциал.
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 21 Дек 2013, 16:41

vali0_e30 написа:Здравейте колеги, имам едно питане ще се опитам да бъда максималкно кратък и ясен! Диференциала ми виеше от доста време поради липса на масло (ЗНАМ ГЛУПАВО Е ЧЕ НЕ ГО СМЕНИХ) по лошото в случея обаче е че проблема стана по-голям...Един ден както си карам компакта и я сръчках до колкото позволява мотора на колата тогава се появи доста гаден проблем...при потелгяне има ужасно тропане и се едно ми прескачат колелата сякаш съм дръпнал ръчната спирачка ?! сега колата седи вече една седмица така защото ми излезнаха някой по важни неща но вече е време да я оправя :driving: МОЛЯ ако някой може да ми каже къде точно е проблема :dunno: ще съм страшно задължен!

Гаранция имаш счупени зъбци вътре в дифа.Купи си голям диф с капака към него да става за Компакт и е30 с предавателно число 3,46 :yes: .Ще си вземеш и полуоски от късите-дебелите за кола с АБС/е30 или Компактови от 323ти// :!: Това ако си с дискове отзад,иначе за кола с барабани само дифа си смени с друг малък и така.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 21 Дек 2013, 20:39

А най-добре е да си вземеш шпер :mhihi: :mhihi: Там обаче също не е препоръчително да караш без масло.

Назад към E36