Ел. Проблем с 316и
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- BobiMinev
- Потребител
-
- Кара: e30 320i 89`; е36 316i 95`
- Мечтае да кара: e30 cabrio v10
Ел. Проблем с 316и
Здравейте, от около седмица вече съм в е36 раздела, и вече имам въпроси и проблеми с които не съм се сблъсквал.
Имах проблем с износен Мастър Кей, прехвърлихме чипа в нов и всичко заработи- до вчера. Когато се опитам да запаля двигателя се чува някакви ключета как заключват и после пак отключват ( прилича на звука от централното ) и не позволява на стартера да завърти изобщо. Сега не мога да паля освен ако не дам на контакт и съответно запалването става на скорост ( с бутане ).
Проверих снопа кабели в багажника - повечето бяха накъсани, изолирал съм ги и сега са окей.
Имам и проблем с централното който все още не мога да реша. Отключването от шофьорската врата не хваща предна дясна и задна лява. а заключването не хваща и капачката за резервоара, и си стои перманентно отворена .
Друго което съм забелязал вече за няколко дни , както карам и предния плафон е в средна позиция, светва от само себе си , друг път работи нормално при отваряне и затваряне ( светва и угасва както трябва ) , но може би и това е някакъв жокер ??
Общо взето ми се струва че проблема идва от окъсяване някъде , но не съм в час с електрониката и окабеляването.
Който каквото се сети все ще ми е от полза , дори и да ми препоръчате човек който ще отстрани проблемите намирам се във Варна.
Имах проблем с износен Мастър Кей, прехвърлихме чипа в нов и всичко заработи- до вчера. Когато се опитам да запаля двигателя се чува някакви ключета как заключват и после пак отключват ( прилича на звука от централното ) и не позволява на стартера да завърти изобщо. Сега не мога да паля освен ако не дам на контакт и съответно запалването става на скорост ( с бутане ).
Проверих снопа кабели в багажника - повечето бяха накъсани, изолирал съм ги и сега са окей.
Имам и проблем с централното който все още не мога да реша. Отключването от шофьорската врата не хваща предна дясна и задна лява. а заключването не хваща и капачката за резервоара, и си стои перманентно отворена .
Друго което съм забелязал вече за няколко дни , както карам и предния плафон е в средна позиция, светва от само себе си , друг път работи нормално при отваряне и затваряне ( светва и угасва както трябва ) , но може би и това е някакъв жокер ??
Общо взето ми се струва че проблема идва от окъсяване някъде , но не съм в час с електрониката и окабеляването.
Който каквото се сети все ще ми е от полза , дори и да ми препоръчате човек който ще отстрани проблемите намирам се във Варна.

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Re: Ел. Проблем с 316и
За пресветването по време на движение - имаш износена микрожка на някоя врата / овикновено на вратата на водача понеже тя се отваря най често / . На самата микрожка се завива много малко болтче и няма да пресветва . За заключването на капачката на резервоара е от самата аларма , трябва да се свьрже / това на някой коли е опция / 

- BobiMinev
- Потребител
-
krasi2bmw написа:За пресветването по време на движение - имаш износена микрожка на някоя врата / овикновено на вратата на водача понеже тя се отваря най често / . На самата микрожка се завива много малко болтче и няма да пресветва . За заключването на капачката на резервоара е от самата аларма , трябва да се свьрже / това на някой коли е опция /
Кое е микрожка

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
BobiMinev написа:krasi2bmw написа:За пресветването по време на движение - имаш износена микрожка на някоя врата / овикновено на вратата на водача понеже тя се отваря най често / . На самата микрожка се завива много малко болтче и няма да пресветва . За заключването на капачката на резервоара е от самата аларма , трябва да се свьрже / това на някой коли е опция /
Кое е микрожка? А относно капачката - беше окей и се заключваше и отключваше с централното . после се прецака след като се наложи да я отворя от връвчицата през багажника.
като отвориш вратата на колонката има ключалка / кьдето вратата се затваря / погледни и ще видиш едно много малко чопче което при натискане мьрда навьтре / това е микрожка / . Ако имаш познат който слага аларми ще ти го оправи - това е обща болест на колите , и те това го знаят

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- BobiMinev
- Потребител
-
Дотук добре, а със запалването, проблема къде може да се крие ? 

- BobiMinev
- Потребител
-
Още един въпрос ? Може ли гуми с размер 185/60/14 да влязат или да търся 15-ки ?
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
BobiMinev написа:Още един въпрос ? Може ли гуми с размер 185/60/14 да влязат или да търся 15-ки ?
От 15-ки нагоре ... за размерите на гумите има писано в форума

колега и аз имах проблем със заключването както при теб оказа се заголен кабел под задната седалка близо до колана
8 мнения
• Страница 1 от 1