Свързване на стартер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Свързване на стартер
Днес сменях стъпковото моторче, но капака на кутията със кабели остана закачена за него. Там видях един черно/зелен кабел който е прерязан. Проверих във Интернет и се оказа, че този кабел се свързва със стартера, за да изключва радиото и други консуматори по време на въртене на стартер, за да улесни запалването.
Странното е, че във момента кабела е прерязван, но радиото ми се изключва по време на въртене на стартера.
Някой има ли идея какво може да е станало?
Ето какво намерих като информация за цвета на кабела.
"Starter activated" signal, this is sent out to devices like the radio etc, getting them to shut off for a second to route more power to the Starter.
Пише, че към стартера трябва да има 4 кабела (2 дебели и 2 тънки), а аз имам свързани само 3.
Странното е, че във момента кабела е прерязван, но радиото ми се изключва по време на въртене на стартера.
Някой има ли идея какво може да е станало?
Ето какво намерих като информация за цвета на кабела.
"Starter activated" signal, this is sent out to devices like the radio etc, getting them to shut off for a second to route more power to the Starter.
Пише, че към стартера трябва да има 4 кабела (2 дебели и 2 тънки), а аз имам свързани само 3.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Re: Свързване на стартер
Колеги, нямате ли предположение?
Предполагам темата, ще е полезна за тези със по-мощни акумулатори, които не искат да им се изключват радиата при палене.
Предполагам темата, ще е полезна за тези със по-мощни акумулатори, които не искат да им се изключват радиата при палене.

Re: Свързване на стартер
Аз бих проверил защо някой идиот е срязал кабела въобще, каква друга неизправност е прикрил с това?!
А изключването на радиото може да не е само с цел разтоварване на акумулатора при старт, ами и за защита на самото радио. Ако някакво noname плеърче е сложено, може и да не се справи с пулсациите на захранването при старт (особено при поизтощен акумулатор) и да забие геройски
А изключването на радиото може да не е само с цел разтоварване на акумулатора при старт, ами и за защита на самото радио. Ако някакво noname плеърче е сложено, може и да не се справи с пулсациите на захранването при старт (особено при поизтощен акумулатор) и да забие геройски

4 мнения
• Страница 1 от 1