Фарове е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Drake
- Потребител
-
- Кара: e36
- Мечтае да кара: Something Old but Gold !!
Фарове е36
Здравейте
Проблема е следния - преди 3 месеца взех колата с оригиналните Бошове вътре кръглите стъкла (бленди ли им викат) не бяха пожълтяли а направо СТОПЕНИ! Това доведе до покупка на "нови" стари фарове от един "коректен" колега
Та тия фарове са 2 HELLA с лупи (установих, че са различни един от друг 2та фара) в тях има ейнджъл добавен и ксенон, който се оказа с една изгоряла крушка и го махнах!
Идеята ми сега е да направя следното - взимам си старите фарове намирам им тия кръглите стъкла - 4 броя, прехвърлям във тях пустия ейнджъл и боядисвам жълти дългите бленди (много се запалих по това да боядисам халогените и дългите жълти и може би това е в основата да се занимавам с цялата процедура)!
Проблемите са следните:
1. НА единия фар външното стъкло (най, най външното тва голЕмото, правоъгълно) е пукнато от камъче, следователно въпроса е стъклото от Хела на Бош пасва ли?
2. Хелата е с лупи (мога да ги прежаля) те могат ли да се метнат във Бош-а?
3. Блендите от къде мога да ги намеря и четох че от една марка на друга нещо не разпръскват добре светлината тоест трябва да търся бленди от Бош ли?
Ако някой е запознат да помага pls
И почвам да се чудя дали изобщо да се занимавам с тия франкенщайновски изпълнения ИЛИ да си купя още обикновени фарове и да им набия ейндъжла и това е .. но реално 3-ти чифт фарове да зимам някак си не ми се връзва, та за това исках да си ги оправя тези.
Другото питане - искам да си боядисам едните блендии и се спрях на тези спрейове дето са жълтите и с тях ... препоръчайте марка?
Всяка помощ е добре дошла
И сори за неграмотните въпроси .. ама съм noob все още 

Проблема е следния - преди 3 месеца взех колата с оригиналните Бошове вътре кръглите стъкла (бленди ли им викат) не бяха пожълтяли а направо СТОПЕНИ! Това доведе до покупка на "нови" стари фарове от един "коректен" колега

Идеята ми сега е да направя следното - взимам си старите фарове намирам им тия кръглите стъкла - 4 броя, прехвърлям във тях пустия ейнджъл и боядисвам жълти дългите бленди (много се запалих по това да боядисам халогените и дългите жълти и може би това е в основата да се занимавам с цялата процедура)!
Проблемите са следните:
1. НА единия фар външното стъкло (най, най външното тва голЕмото, правоъгълно) е пукнато от камъче, следователно въпроса е стъклото от Хела на Бош пасва ли?
2. Хелата е с лупи (мога да ги прежаля) те могат ли да се метнат във Бош-а?
3. Блендите от къде мога да ги намеря и четох че от една марка на друга нещо не разпръскват добре светлината тоест трябва да търся бленди от Бош ли?
Ако някой е запознат да помага pls

Другото питане - искам да си боядисам едните блендии и се спрях на тези спрейове дето са жълтите и с тях ... препоръчайте марка?
Всяка помощ е добре дошла

Re: Фарове е36
Сток Hella слагат само на Compact и са без лупи. С HB3 и HB4 цокъл.
Bosch са си с H1 и лупи.
Стъклата НЕ са взаимозменяеми на Hella и Bosch. Отдолу формата им е различна, и на Hellaта се захщваща с металните щипки директно за фара с уплътнение, а на Bosch-а са залепени за пластмасова рамка и тя се захваща с щипки за фара...
Bosch са си с H1 и лупи.
Стъклата НЕ са взаимозменяеми на Hella и Bosch. Отдолу формата им е различна, и на Hellaта се захщваща с металните щипки директно за фара с уплътнение, а на Bosch-а са залепени за пластмасова рамка и тя се захваща с щипки за фара...
- Drake
- Потребител
-

Още веднъж мерси, че драсна един отговор, защото вече мислех, че няма да получа инфо

- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Тези които са с лупи са Н1, а тези без лупи Н7. Независимо от марката. Може да вземеш вътрешните стъкълца от ЗКВ, те са от стъкло. Сваляш пластмасовите (от БОШ-а) и слагаш стъклените (от ЗКВ). 

00700 написа:Тези които са с лупи са Н1, а тези без лупи Н7. Независимо от марката.
Това е така, но само Compact-а прави изключение с HB3 и HB4 като Z3

- Drake
- Потребител
-
А бе отказах се да прехвърлям "чаркове" от фар във фар .. обаче друго ми е интересно, найстина ли предното стъкло на Hella-та освен, че е със щипки е и лепено с нещо и трябва да го нагрявам за да се отвори? Тва ми се вижда доста неприятно като процес ..
Вътре за рефлекторите мисля, че гледах видео, че са хванати на няколко места със силикон, но външното ако е лепено ... 

Не е лепено, само на метални щипки е...
Рефлекторите са с болтчета, които се развиват от външната страна на фара.
Рефлекторите са с болтчета, които се развиват от външната страна на фара.
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
Колега тръгни да разглобяваш и тогава ще видиш, всичко до най-малкия детайл го няма в нета, пък и много неща се разминават 

- Drake
- Потребител
-
edimen написа:Колега тръгни да разглобяваш и тогава ще видиш, всичко до най-малкия детайл го няма в нета, пък и много неща се разминават
Прав си .. в други ден ги почвам, че сега няма време и ако всичко стане може да споделя резултата

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Жълтите дълги и халогени ги направи с фолио 

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
Opel Vectra B X16XEL
- Drake
- Потребител
-
Мисля си, че фолиото се намира по трудно и се слага по трудно + това спрея се надявам да ми даде свобода да определя колко да .. жълтее
Или съм в заблуда?

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Jang1r написа:Жълтите дълги и халогени ги направи с фолио
Това не е идея , фолиото и най светлото блокира светлината , аз си сложих на вьтрешните стькла и след вечерен тест на тругия ден се наложи да ги разглобявам за да го махам - не става , ефект има само за визия / занимавам се с фолия за коли - 13 г. и имам всякакви и за стопове ............ пречупват светлината /

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Не съм имал подобни проблеми с фолиото което вземах,а аз изключително много държа на добри фарове
Но то няма и как да не намалее светлината след като с него режеш част от спектъра на крушката
Просто предупреждавам,че правилния начин е с фолио.Има цяла тема за жълтите халогени и колега беше разбрал по трудния начин,че спрея не става... 

BMW e36 318TDS Touring
Opel Vectra B X16XEL
Opel Vectra B X16XEL
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Много трудно се намират само вътрешните "стъкълца" от стъкло (без лупи). Повечето са с лупи ... . Може да се преправят за лупи или направо фар с лупи. 

14 мнения
• Страница 1 от 1