Фарове е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: Something Old but Gold !!

Фарове е36

Мнение от Drake » 10 Дек 2013, 21:38

Здравейте :wave:

Проблема е следния - преди 3 месеца взех колата с оригиналните Бошове вътре кръглите стъкла (бленди ли им викат) не бяха пожълтяли а направо СТОПЕНИ! Това доведе до покупка на "нови" стари фарове от един "коректен" колега :bang: Та тия фарове са 2 HELLA с лупи (установих, че са различни един от друг 2та фара) в тях има ейнджъл добавен и ксенон, който се оказа с една изгоряла крушка и го махнах!

Идеята ми сега е да направя следното - взимам си старите фарове намирам им тия кръглите стъкла - 4 броя, прехвърлям във тях пустия ейнджъл и боядисвам жълти дългите бленди (много се запалих по това да боядисам халогените и дългите жълти и може би това е в основата да се занимавам с цялата процедура)!
Проблемите са следните:

1. НА единия фар външното стъкло (най, най външното тва голЕмото, правоъгълно) е пукнато от камъче, следователно въпроса е стъклото от Хела на Бош пасва ли?
2. Хелата е с лупи (мога да ги прежаля) те могат ли да се метнат във Бош-а?
3. Блендите от къде мога да ги намеря и четох че от една марка на друга нещо не разпръскват добре светлината тоест трябва да търся бленди от Бош ли?

Ако някой е запознат да помага pls :help: И почвам да се чудя дали изобщо да се занимавам с тия франкенщайновски изпълнения ИЛИ да си купя още обикновени фарове и да им набия ейндъжла и това е .. но реално 3-ти чифт фарове да зимам някак си не ми се връзва, та за това исках да си ги оправя тези.
Другото питане - искам да си боядисам едните блендии и се спрях на тези спрейове дето са жълтите и с тях ... препоръчайте марка?

Всяка помощ е добре дошла :bowdown: :bowdown: :bowdown: И сори за неграмотните въпроси .. ама съм noob все още :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Фарове е36

Мнение от bmw28 » 11 Дек 2013, 21:28

Сток Hella слагат само на Compact и са без лупи. С HB3 и HB4 цокъл.
Bosch са си с H1 и лупи.
Стъклата НЕ са взаимозменяеми на Hella и Bosch. Отдолу формата им е различна, и на Hellaта се захщваща с металните щипки директно за фара с уплътнение, а на Bosch-а са залепени за пластмасова рамка и тя се захваща с щипки за фара...

Потребител
Аватар

Мнение от Drake » 11 Дек 2013, 22:42

:bowdown: Meрси колега! Накрая се оказа, че има доста инфо във форума как да направя Hella-та по начина по, който искам и реших тях да си ги оставя .. само ме притеснява с регулирането как ще стане, щото нали са различни 2-та фара, но мисля, че няма да е проблем!

Още веднъж мерси, че драсна един отговор, защото вече мислех, че няма да получа инфо :oops: Пък и тва е полезно да се знае според мен с предните стъкла на 2те марки :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 12 Дек 2013, 9:29

Тези които са с лупи са Н1, а тези без лупи Н7. Независимо от марката. Може да вземеш вътрешните стъкълца от ЗКВ, те са от стъкло. Сваляш пластмасовите (от БОШ-а) и слагаш стъклените (от ЗКВ). ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw28 » 12 Дек 2013, 10:31

00700 написа:Тези които са с лупи са Н1, а тези без лупи Н7. Независимо от марката.

Това е така, но само Compact-а прави изключение с HB3 и HB4 като Z3 :D

Потребител
Аватар

Мнение от Drake » 12 Дек 2013, 13:58

А бе отказах се да прехвърлям "чаркове" от фар във фар .. обаче друго ми е интересно, найстина ли предното стъкло на Hella-та освен, че е със щипки е и лепено с нещо и трябва да го нагрявам за да се отвори? Тва ми се вижда доста неприятно като процес .. :nono: Вътре за рефлекторите мисля, че гледах видео, че са хванати на няколко места със силикон, но външното ако е лепено ... :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw28 » 12 Дек 2013, 18:09

Не е лепено, само на метални щипки е...
Рефлекторите са с болтчета, които се развиват от външната страна на фара.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 12 Дек 2013, 18:24

Колега тръгни да разглобяваш и тогава ще видиш, всичко до най-малкия детайл го няма в нета, пък и много неща се разминават ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Drake » 12 Дек 2013, 20:23

edimen написа:Колега тръгни да разглобяваш и тогава ще видиш, всичко до най-малкия детайл го няма в нета, пък и много неща се разминават ;)

Прав си .. в други ден ги почвам, че сега няма време и ако всичко стане може да споделя резултата :) И въпреки всичко много полезна информация получих от форума :bowdown: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 13 Дек 2013, 0:51

Жълтите дълги и халогени ги направи с фолио ;)
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

Потребител
Аватар

Мнение от Drake » 13 Дек 2013, 1:05

Мисля си, че фолиото се намира по трудно и се слага по трудно + това спрея се надявам да ми даде свобода да определя колко да .. жълтее :D :ok: Или съм в заблуда?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 14 Дек 2013, 23:36

Jang1r написа:Жълтите дълги и халогени ги направи с фолио ;)

Това не е идея , фолиото и най светлото блокира светлината , аз си сложих на вьтрешните стькла и след вечерен тест на тругия ден се наложи да ги разглобявам за да го махам - не става , ефект има само за визия / занимавам се с фолия за коли - 13 г. и имам всякакви и за стопове ............ пречупват светлината / ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 16 Дек 2013, 0:57

Не съм имал подобни проблеми с фолиото което вземах,а аз изключително много държа на добри фарове :roll: Но то няма и как да не намалее светлината след като с него режеш част от спектъра на крушката :mhihi: Просто предупреждавам,че правилния начин е с фолио.Има цяла тема за жълтите халогени и колега беше разбрал по трудния начин,че спрея не става... ;)
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 16 Дек 2013, 10:58

Много трудно се намират само вътрешните "стъкълца" от стъкло (без лупи). Повечето са с лупи ... . Може да се преправят за лупи или направо фар с лупи. ;)
Изображение

Назад към E36