свързване на аларма

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Re: свързване на аларма

Мнение от mihal » 10 Окт 2011, 15:44

baitun написа:
mihal написа:готово е всичко , двойното заключване работи с едновременен сигнал за откл(17пин) и заключване(4-ти пин) , разделен с диоди :)... вратите ги вързах кам капака и багажника че на входа за врати ми пише 4 волта :shock: що така не знам, ако трябва там ще ги изместя но тогава ме достраша да не изгори нещо
а за отключването бях объркал жичките :)

Колега дългия импулс за заключване мери ли го и + или - подава

тази аларма явно няма дълък импулс за заключване,
-има опция с 10 секунден импулс(да ти светва фаровете)- ползвах него за заключване без аларма+стъкла
-има И друг бутон за отварянбе на багажник(3сек) него го направих за отключване пак без аларма

а бутона за самата аларма мисля че може да се програмира на 1 или 3 сек, което не стига

jlpetkov написа:колега mihal как така е пишело 4 волта за вратите? да не би да пише 4 врати :shock:
каква ти е алармата която връзваш?
и прави ли свързване към комфорт модула да вдига спуснатите прозорци?

пуснал съм таблица, виж пин 20 от 22 -пиновата букса какво пише

Clifford concept 300 G4

Малко ми е Х този датчик "глас темперинг" и микрофончето що не бачкат, може и аз да греша, май само за движение датчика работи... или трябва да се настрои софтуерно
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW X5 M
Детайли за колата: блъсната E36 318ti, '95

Мнение от jlpetkov » 10 Окт 2011, 16:26

честно казано аз мисля че не трябва да се притесняваш за вратите според мен пише минимално - и + както и на другите колонки ама щот им е малко местото и не са написали min...
а от бутоните на вратите не идва ли маса??? тогава по скоро е максимално напрежение, така че то по скоро иска маса да дойде през бутона.
а датчика за стъклото как го пробва?!?
той доколкото схващам има "повърхностен пиезоелектрически контакт" по стъклото и като се чупи стъклото алармата детектва липсата на тая верига - демек мисля че трябва да има две крачета залепени на стъклото в различни краища ама не съм сигурен.

аз мисля да си взема сатурн 6 като в темата на колегата методи та да не се мъча да я разгадавам :mhihi:
Изображение Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 10 Окт 2011, 17:33

това е датчика , чукам го не реагира , към него е свързано и микрофончето...
сатурн няма лошо но на мен не ми се даваха кинти за аларма и взех употребявана каквато намерих
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 13 Окт 2011, 16:58

Днес, благодарение на мен :lol: си оправих алармата. Който има проблеми с аларма Марк 1500 или Скорпион да пише, имах проблем с дългия импулс за вдигане на стъклата и реших проблема-за всичко друго има описание от колегата Методи, на който съм изключително благодарен за темите и съветите-евала Мето :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 13 Дек 2013, 1:09

Извинявам се, че вдигам стара тема, но не исках да пускам нова. Ще си слагам модул за централно, защото дистанционното, което имах спря да работи. То е към някаква оригинална аларма, която мисля да махна. Общо взето всичко ми е ясно по връзването на модула за октключване и заключване на колата, но не знам къде да вържа изводите от модула за задействането на мигачите. Имаше една тема в този форум за свързване на аларма, която прочетох, но доколкото разбрах в нея мигачите са дадени да се свържат някъде под кормилото. А аз ще монтирам модула за жапката при модулите и искам да попитам ако някой знае там някъде мога ли да се закача към мигачите?

Предишна

Назад към E36