Мирише на богата горивна смес.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- BiggHill
- Потребител
-
- Кара: е36 320и м50б20
- Мечтае да кара: 740i Alpina
Мирише на богата горивна смес.
Здравейте колеги,колата ми е е36 320и м50б20 без ванос.Та проблема е следният,колата си пали държи си обороти(мърка),върви си добре обаче мирише много на горивна смес и студена и топла пак е така,харчи ми доста.Какъв е според вас проблема,на какво се дължи,ламбда ли е дебитомер ли е?На скоро сменях гофрето между дебитомера и колектора после и едно маркучле към стъпковият мотор защото дърпаше въздух и менеше оборотите,оправиха се.Обаче мирише доста та сега какво да правя.Реших че е компа е запомнил старите данни за сместа,затова свалих клемите да изчистя евентуални грешки и да видим какво ще стане.Помагайте колеги.Не знам защо модераторите ми изтриха първият опит за сопделяне на проблемат ми предполагам че темата е на точното място.Да се надяваме че сега няма да я изтрият.
Куршум ме не лови сабя ме не сече.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Мирише на богата горивна смес.
Много е вероятно да е ламбда сондата, да. Но за тези неща си има диагностика, вместо да гадаем. Смененото гофре няма отношение към проблема ти, поне не ако е здраво и всичко е монтирано както трябва.
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Провери връзките, дали няма теч на гориво. Горимния филтър сменял ли си го?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
BiggHill написа:Здравейте колеги,колата ми е е36 320и м50б20 без ванос.Та проблема е следният,колата си пали държи си обороти(мърка),върви си добре обаче мирише много на горивна смес и студена и топла пак е така,харчи ми доста.Какъв е според вас проблема,на какво се дължи,ламбда ли е дебитомер ли е?На скоро сменях гофрето между дебитомера и колектора после и едно маркучле към стъпковият мотор защото дърпаше въздух и менеше оборотите,оправиха се.Обаче мирише доста та сега какво да правя.Реших че е компа е запомнил старите данни за сместа,затова свалих клемите да изчистя евентуални грешки и да видим какво ще стане.Помагайте колеги.Не знам защо модераторите ми изтриха първият опит за сопделяне на проблемат ми предполагам че темата е на точното място.Да се надяваме че сега няма да я изтрият.
Колега, причините може да са различни. Да кажем датчик за дроселовата клапа, датчик за температурата на антифриза, повишено налягане в бинзиновата рейка, ламбда сонда- когато двигателя е загрял.
- BiggHill
- Потребител
-
Dirty M5 driveR написа:Много е вероятно да е ламбда сондата, да. Но за тези неща си има диагностика, вместо да гадаем. Смененото гофре няма отношение към проблема ти, поне не ако е здраво и всичко е монтирано както трябва.
Да колега,прав си ще отида на диагностика.
- BiggHill
- Потребител
-
00700 написа:Провери връзките, дали няма теч на гориво. Горимния филтър сменял ли си го?
Колега,ще проверя връзките.Горивния ф-ър не съм го сменял,колата я купих скоро около месец,при старият собственик е била подържана поне на приказки.Незнам дали е сменян но ще отида да го видят.Смятам първо да бодна една диагностика.

- BiggHill
- Потребител
-
zvetiko написа:BiggHill написа:Здравейте колеги,колата ми е е36 320и м50б20 без ванос.Та проблема е следният,колата си пали държи си обороти(мърка),върви си добре обаче мирише много на горивна смес и студена и топла пак е така,харчи ми доста.Какъв е според вас проблема,на какво се дължи,ламбда ли е дебитомер ли е?На скоро сменях гофрето между дебитомера и колектора после и едно маркучле към стъпковият мотор защото дърпаше въздух и менеше оборотите,оправиха се.Обаче мирише доста та сега какво да правя.Реших че е компа е запомнил старите данни за сместа,затова свалих клемите да изчистя евентуални грешки и да видим какво ще стане.Помагайте колеги.Не знам защо модераторите ми изтриха първият опит за сопделяне на проблемат ми предполагам че темата е на точното място.Да се надяваме че сега няма да я изтрият.
Колега, причините може да са различни. Да кажем датчик за дроселовата клапа, датчик за температурата на антифриза, повишено налягане в бинзиновата рейка, ламбда сонда- когато двигателя е загрял.
Здравей колега,виждам че си спец в диагностиката,ако ми беше близо щях да се възползвам от услугите ти но уви ще трябва да търся някой в близост до мене.Според тебе дали ще излезе проблема при диагностиката или зависи от майстора?
7 мнения
• Страница 1 от 1