Мирише на богата горивна смес.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е36 320и м50б20
Мечтае да кара: 740i Alpina

Мирише на богата горивна смес.

Мнение от BiggHill » 11 Дек 2013, 20:19

Здравейте колеги,колата ми е е36 320и м50б20 без ванос.Та проблема е следният,колата си пали държи си обороти(мърка),върви си добре обаче мирише много на горивна смес и студена и топла пак е така,харчи ми доста.Какъв е според вас проблема,на какво се дължи,ламбда ли е дебитомер ли е?На скоро сменях гофрето между дебитомера и колектора после и едно маркучле към стъпковият мотор защото дърпаше въздух и менеше оборотите,оправиха се.Обаче мирише доста та сега какво да правя.Реших че е компа е запомнил старите данни за сместа,затова свалих клемите да изчистя евентуални грешки и да видим какво ще стане.Помагайте колеги.Не знам защо модераторите ми изтриха първият опит за сопделяне на проблемат ми предполагам че темата е на точното място.Да се надяваме че сега няма да я изтрият.
Куршум ме не лови сабя ме не сече.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Мирише на богата горивна смес.

Мнение от Dirty M5 driveR » 12 Дек 2013, 6:45

Много е вероятно да е ламбда сондата, да. Но за тези неща си има диагностика, вместо да гадаем. Смененото гофре няма отношение към проблема ти, поне не ако е здраво и всичко е монтирано както трябва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 12 Дек 2013, 9:18

Провери връзките, дали няма теч на гориво. Горимния филтър сменял ли си го?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 12 Дек 2013, 9:59

BiggHill написа:Здравейте колеги,колата ми е е36 320и м50б20 без ванос.Та проблема е следният,колата си пали държи си обороти(мърка),върви си добре обаче мирише много на горивна смес и студена и топла пак е така,харчи ми доста.Какъв е според вас проблема,на какво се дължи,ламбда ли е дебитомер ли е?На скоро сменях гофрето между дебитомера и колектора после и едно маркучле към стъпковият мотор защото дърпаше въздух и менеше оборотите,оправиха се.Обаче мирише доста та сега какво да правя.Реших че е компа е запомнил старите данни за сместа,затова свалих клемите да изчистя евентуални грешки и да видим какво ще стане.Помагайте колеги.Не знам защо модераторите ми изтриха първият опит за сопделяне на проблемат ми предполагам че темата е на точното място.Да се надяваме че сега няма да я изтрият.

Колега, причините може да са различни. Да кажем датчик за дроселовата клапа, датчик за температурата на антифриза, повишено налягане в бинзиновата рейка, ламбда сонда- когато двигателя е загрял.

Потребител
Аватар

Мнение от BiggHill » 12 Дек 2013, 15:55

Dirty M5 driveR написа:Много е вероятно да е ламбда сондата, да. Но за тези неща си има диагностика, вместо да гадаем. Смененото гофре няма отношение към проблема ти, поне не ако е здраво и всичко е монтирано както трябва.

Да колега,прав си ще отида на диагностика.

Потребител
Аватар

Мнение от BiggHill » 12 Дек 2013, 15:58

00700 написа:Провери връзките, дали няма теч на гориво. Горимния филтър сменял ли си го?

Колега,ще проверя връзките.Горивния ф-ър не съм го сменял,колата я купих скоро около месец,при старият собственик е била подържана поне на приказки.Незнам дали е сменян но ще отида да го видят.Смятам първо да бодна една диагностика. :idea:

Потребител
Аватар

Мнение от BiggHill » 12 Дек 2013, 16:02

zvetiko написа:
BiggHill написа:Здравейте колеги,колата ми е е36 320и м50б20 без ванос.Та проблема е следният,колата си пали държи си обороти(мърка),върви си добре обаче мирише много на горивна смес и студена и топла пак е така,харчи ми доста.Какъв е според вас проблема,на какво се дължи,ламбда ли е дебитомер ли е?На скоро сменях гофрето между дебитомера и колектора после и едно маркучле към стъпковият мотор защото дърпаше въздух и менеше оборотите,оправиха се.Обаче мирише доста та сега какво да правя.Реших че е компа е запомнил старите данни за сместа,затова свалих клемите да изчистя евентуални грешки и да видим какво ще стане.Помагайте колеги.Не знам защо модераторите ми изтриха първият опит за сопделяне на проблемат ми предполагам че темата е на точното място.Да се надяваме че сега няма да я изтрият.

Колега, причините може да са различни. Да кажем датчик за дроселовата клапа, датчик за температурата на антифриза, повишено налягане в бинзиновата рейка, ламбда сонда- когато двигателя е загрял.

Здравей колега,виждам че си спец в диагностиката,ако ми беше близо щях да се възползвам от услугите ти но уви ще трябва да търся някой в близост до мене.Според тебе дали ще излезе проблема при диагностиката или зависи от майстора?

Назад към E36