номера на екуто
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- panci
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34иE36
- Мечтае да кара: 740D
- Детайли за колата: Е34 525tds 92г. и Е36 320i 24v. 92г.
номера на екуто
знае ли някои да каже другите номера за какво са? на екуто има 2,3 лепенки.купих един сас сащите номера кадето са на червената лепенка кадето са наи важни но другите не савпадаха че мисля и никога нама и да савпадат
но модула беше от 320 или 520 самоче 94г и не ми запали! само веднаж. и го варнах.човека ми каза 4е е имал защита и се е заклзучил затове не е станало!!! сега ме е страх да купа др.как да разбера от коя година е? и дали ще стане?

Значи, в другата тема беше написал че ЕКУ-то ти е 402 (0 261 200 402). Аз не виждам
причина друго ЕКУ от системата Мотроник 3.1 да не стане, след като сменяш цялото ЕКУ, а
не само чипа. Това значи ЕКУ-та с номера 403/400/405. Последните две управляват
двигателите монтирани в е34 и имат малка разлика в параметрите в таблиците,но не смятам,
че това е проблем. Важно е да провериш,обаче, какъв двигател управлява това ЕКУ -
Б20 или Б25. Има два начина - единия (по-лесния) е, както споменаха в предишната тема,
да се провери VIN-а, написан на една от лепенките. Другият е да се свали програмата от
чипа, но това в твоя случай клони повече към невъзможното.
Прилагам снимка, за да покажа къде се намира ВИН-а (долната лява лепенка, първия ред):
Даже последните седем цифри за удебелени....за удобство,предполагам.
Успех.
причина друго ЕКУ от системата Мотроник 3.1 да не стане, след като сменяш цялото ЕКУ, а
не само чипа. Това значи ЕКУ-та с номера 403/400/405. Последните две управляват
двигателите монтирани в е34 и имат малка разлика в параметрите в таблиците,но не смятам,
че това е проблем. Важно е да провериш,обаче, какъв двигател управлява това ЕКУ -
Б20 или Б25. Има два начина - единия (по-лесния) е, както споменаха в предишната тема,
да се провери VIN-а, написан на една от лепенките. Другият е да се свали програмата от
чипа, но това в твоя случай клони повече към невъзможното.
Прилагам снимка, за да покажа къде се намира ВИН-а (долната лява лепенка, първия ред):

Даже последните седем цифри за удебелени....за удобство,предполагам.

Успех.

Driver's Racing Team
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
понеже моито Еку се намокри /пускаше от стипките на корта на стъклото отпред/и съм го извадил казаха ми да го разглобя и напраскам с контактен спрей и да го оставя да изсъхне и, 4е ще се оправи, 4е ми прекасваше и накрая изгасна.И вазможно ли е като я карах така нещо да е изгоряло в ЕКУ-то/чипче/ 

- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

е
и аз имам сходен проблем които не мога да реша като си проверя есуто по номера излиза някаква серия на мерседес
пробвах да подкарам колата с други компютри от 325 но не иска вобще да кихне даже ето и снимка на есуто ми ако някои намери друга информация за него

- ivopicha
- ентусиаст
-
е
и аз тва се чудя други ден са ми обещали да ми свалят чипосана информация за моита баварка ти имаш ли програматор
- ivopicha
- ентусиаст
-
Един пич има. Не е мой човек, но ще я запише. Друг е въппроса на каква цена. А и не съм от София.Ама ти като я вземеш прати е на пощата ми.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Re: е
gencho1 написа:и аз имам сходен проблем които не мога да реша като си проверя есуто по номера излиза някаква серия на мерседеспробвах да подкарам колата с други компютри от 325 но не иска вобще да кихне даже ето и снимка на есуто ми ако някои намери друга информация за него
Няма и да стане, ако не е със същия номер на ЕКУ-то (413), тъй като двигателя ти има
ВАНОС система, а тези, които си пробвал са управлявали двигатели без. (така
предполагам, де). А защо искаш да си сменяш ЕКУ-то с друго?! (което, в твоя случай,
е невъзможно, понеже само този номер ЕКУ управлява този двигател)

Driver's Racing Team
- panci
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34иE36
- Мечтае да кара: 740D
- Детайли за колата: Е34 525tds 92г. и Е36 320i 24v. 92г.
на вин-номера ми както казвате вие в долната лява лепенка, първия ред ми е този FC46653.чудно ми е мн как мога да намера еку да ми савпада и този и останалите номера???
и как определяте мотора по тези числа каде го проверявате?

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
http://www.realoem.com/
Излиза, че караш 320, седан, 05/92.
Обаче ти не можеш да намериш ЕКУ с твоя ВИН, защото само твоят автомобил е произведен с такъв номер на шасито. Идеята е да съвпада целият номер на ЕКУ-то ти с това, което ще сложиш за пробата, а не ВИН номера. Него го ползвай, за да имаш информация от каква кола е слязъл компа.
Излиза, че караш 320, седан, 05/92.
Обаче ти не можеш да намериш ЕКУ с твоя ВИН, защото само твоят автомобил е произведен с такъв номер на шасито. Идеята е да съвпада целият номер на ЕКУ-то ти с това, което ще сложиш за пробата, а не ВИН номера. Него го ползвай, за да имаш информация от каква кола е слязъл компа.

12 мнения
• Страница 1 от 1