Моля помогнете - Проблем с охладителната система на Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- AVALON
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i - 97g
Моля помогнете - Проблем с охладителната система на Е36
Здравейте,
Имам проблем с охладителната система.
Прегря ми двигателя. След като го оставих няколко часа да изстине и пробвах да запаля. Стрелката достигна 12ч и като опипах тръбопроводите този който излиза от казанчето за двигателя и този от термостата за радиатора, установих че не пропуска вода от термостата към радиатора. Смених с нов термостат и пробвах пак. И двата тръбопроводи бяха горещи, стрелката взе да преминава 12ч и отворих пробката да обезвъздушя системата и в продължение на около 15 мин все ми изкарваше пара, точно в този момент взе да излиза пара измежду мотора и купето. Виждат се мокри следи върху корпуса на съединителя. Предполагам че е от връзките на охладителната система с парното.
Пиша Ви с молба за помощ понеже не знам къде да барам и да ли ще е правилното място.
Надявам се че съм успял да обясня проблема разбираемо, но много ми е напушено и колата ми трябва.
Моля Ви за помощ.
Благодаря Ви предварително.
Имам проблем с охладителната система.
Прегря ми двигателя. След като го оставих няколко часа да изстине и пробвах да запаля. Стрелката достигна 12ч и като опипах тръбопроводите този който излиза от казанчето за двигателя и този от термостата за радиатора, установих че не пропуска вода от термостата към радиатора. Смених с нов термостат и пробвах пак. И двата тръбопроводи бяха горещи, стрелката взе да преминава 12ч и отворих пробката да обезвъздушя системата и в продължение на около 15 мин все ми изкарваше пара, точно в този момент взе да излиза пара измежду мотора и купето. Виждат се мокри следи върху корпуса на съединителя. Предполагам че е от връзките на охладителната система с парното.
Пиша Ви с молба за помощ понеже не знам къде да барам и да ли ще е правилното място.
Надявам се че съм успял да обясня проблема разбираемо, но много ми е напушено и колата ми трябва.
Моля Ви за помощ.
Благодаря Ви предварително.
- didore
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 М52B20
- Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор
Re: Моля помогнете - Проблем с охладителната система на Е36
При мен почна да загрява в джижение спрях веднага и се оказа счупена оптяжна ролка оттам ремъка се намотал на виското и няма кой да върти помпата. Видимо никакви следи от прегряване но нямах парно. Обезвъздушавах правих струвах и не става. По случайност открих много малка дупчица на снадката на казанчето и радиатора от горната страна на радиатора. Докато карам си испуска но и се суши от топлината и не се вижда много гаден проблем.
Ма много ме кефи тази кола!!!

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Погледни пластмасовия фланец отзад на главата, много чест дефект при тези мотори.
only rear wheel drive
- AVALON
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i - 97g
Здравейте,
Благодаря Ви за вниманието и отделеното време.
Дамн почти да разглобя двигателя, а се оказа че е от тройника.
Купих нов и вече всичко е ОК.
Благодаря Ви за вниманието и отделеното време.
Дамн почти да разглобя двигателя, а се оказа че е от тройника.
Купих нов и вече всичко е ОК.
4 мнения
• Страница 1 от 1