Какво масло в скоростите и хидравликата?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i
Какво масло в скоростите и хидравликата?
Колеги,изчетох доста и срещнах доста противоречиви мнения-за това реших да питам.Какво масло да налея в скоростите,ако на кутията няма лепенка?Същив въпрос е и по отношение на хидравликата.Преди 20-30 000 км налях в скоростие ATF D III и напоследък започнаха трудно да ми излизат някои предавки от време на време.Съединителя и помпите му са ок.За това реших да сменя маслото,за да видя дали ще се промени нещо.Маслото на хидравликата ми е станало черно и него също искам да го сменя.Колата е М43 б18 седан 1997,а скоростната кутия е GETRAG.Благодаря предварително на отзовалите се.
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Какво масло в скоростите и хидравликата?
milkov_jv написа:Колеги,изчетох доста и срещнах доста противоречиви мнения-за това реших да питам.Какво масло да налея в скоростите,ако на кутията няма лепенка?Същив въпрос е и по отношение на хидравликата.Преди 20-30 000 км налях в скоростие ATF D III и напоследък започнаха трудно да ми излизат някои предавки от време на време.Съединителя и помпите му са ок.За това реших да сменя маслото,за да видя дали ще се промени нещо.Маслото на хидравликата ми е станало черно и него също искам да го сменя.Колата е М43 б18 седан 1997,а скоростната кутия е GETRAG.Благодаря предварително на отзовалите се.
В масовият случай е ATF D II D

- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
Мерси,колеги!Сипвам ATF D II и каквото ще да става... 

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
На скоростната кутия отстрани има цветна табела с указание за вида на маслото.Самият цвят на табелата също се явява ката указание за вида на маслото.Не е желателно да се слага масло различно от указаното на табелата! 

- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
Знам,колега,но при мен я няма табелата.
6 мнения
• Страница 1 от 1