Колеги помагаите моля!!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- gti6636
- Потребител
-
- Кара: Купе
- Мечтае да кара: M Power
- Детайли за колата: Черно купе
Колеги помагаите моля!!!!
Вчера ми светна лампата на маслото на обороти като и дам газ и огася.Тази сутрин я запалих и докато не затопли маслото не светеше след това пак светна,само да поясна,че преди седмица смених гарнитурата с 2та опрастена на тялото на масления филтър и маслото е на около 5000км...Благодаря предварително за обърнатото внимание...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Колеги помагаите моля!!!!
gti6636 написа:Вчера ми светна лампата на маслото на обороти като и дам газ и огася
Колега, дай малко по-разбираемо, че така... Искаш да кажеш, че на празен ход свети? Виж първо буксата на датчика. Може датчика да е заминал. Не знам дали от супер кофти масло може да се получи това... нека друг да каже.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Нивото как е? Маслото какво е? Че има някои ментета дето тея 5к .км са им премного.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
При светеща лампа на маслото ще се разчукат повдигачи, ако не ги чуваш може да е заминал и датчика.Най-важното в момента е друго - докато не си убеден къде точно е проблема категорично не карай колата, а най-добре я закарай при някой, който знае какво и как да провери.Най-добрата проверка по принцип е с манометър на мястото на датчика и проверка в различни режими.
only rear wheel drive
- gti6636
- Потребител
-
Значи колеги маслото е БМВ наливно утре ще я карам на чичо доктор да видим какво ще излезе и първото което ще правим е да я пробват с манометър,а за чукането на верига и клапани няма абсолютно никаква разлика спрямо като несветише..
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Днес се видях с колега от друг сервиз и стана дума за твоята кола. Каза, че най-честата причина за това премигване при този двигател били биелните лагери, особено на 2-ри и 3-ти цилиндър. Аз не се занимавам с тази сервизна дейност и не знам дали това е така, но го споделям, за да го имаш предвид. Ще следя за развитие.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Dirty M5 driveR написа: Каза, че най-честата причина за това премигване при този двигател били биелните лагери, особено на 2-ри и 3-ти цилиндър.
И на мен ми дойде на ум, че може да са лагери, ама викам да не го плашим момчето

Да почне първо от по-леките, лесни и евтини неща. А само като гледам маслото какво е това е първото нещо. Аз на моето М40 на предната Е34-ка

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
мерите налягане, ако е в норми - сменяш датчика/следиш инсталация
ако не е в норми проверяваш маслена помпа и лагери. запушени маслени магистрали
ако не е в норми проверяваш маслена помпа и лагери. запушени маслени магистрали
- gti6636
- Потребител
-
Колеги значи днес неможаха да я видят на сервиз метнаха ме и останових следното миналата седмица като ми я смениха тази гарнитура с 2та опрастена и днес видях че между филтъра и блока се е омаслило доста.Моите съмнения са че нещо гарнитурата се е прескрипала или ако са стегнали мн съмото тяло да са го пукнали,но по рано от пониделник-вторник няма да стане ясно...
- gti6636
- Потребител
-
Колеги проблема е решен смених маслото и датчика и колата се оправи,обаче е от датчика,защото първо смених маслото и пак светеше след което смених датчика и се оправи.Благодаря ви много за обърнатото внимание
.

10 мнения
• Страница 1 от 1