Изгасяне на обороти при гас 318 IS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- n71192318is
- Потребител
-
Изгасяне на обороти при гас 318 IS
Когато е на бензин колата няма проблем когато обърне на гас примерно карам си със 100 дори и 50 градско изключвам от скорост и колата угася не винаги но понякога доста често кофи е оная вечер я на настъпих 180 изключих я от скорост и колата угасна винаги трябва да я държа на скорост за да не угасне та какъв може да е проблема щом гасне на обороти само при гас но не винаги когато и скимне стъпковото моторче ли не знам
- D.Uzunov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i Touring
- Детайли за колата: 95г. M 52 B (20 6 S3) Vanos
Re: Изгасяне на обороти при гас 318 IS
Колега с какво гозово ти е колата? Ако е с обикновено газово изкарай маркуча преди филтърната кутия така, че да не набива въздух когато колата е в движение.
- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М43
А ако колата е с газов инжекцион на мен така до морето го направи този номер ми беше забил нещо компютъра на газовата след като я закарах при газаджийте го нагласиха и колата го няма този проблем! (това беше най-благоприятния вариант за мен въпреки, че на бензин дадох около 200лв за път
) Преди това при едни други в Пловдив спрях и казаха, че са инжекторите на газта или поне така реагирало когато има проблем с тях и колата се държи по този начин, защото те мериха някакви тоци по тях и нещо друго защото нямаха програма за моя инжекцион. Може и да е филтъра за газта ако не е сменян и от там да прави проблем на инжекторите но е по-малко вероятно.

- n71192318is
- Потребител
-
колата я купих петък на 18.10 с газов ижекцион на симгас слаган преди 5 години с нов изпарител в гаранция след като я купих на другия ден дигнах капака докато е запалена и между филтъра и инжекторите изпускаше гас скобата беше изтървала смених я и я стегнах и питах стария собственик и каза че е направена много рано да обръща на гас и или да я държа на обороти или да я оставя на бензин да позагрее още малко и тогава аз да я обърна иначе тресе и не става за каране и само на гас настъпвам я и като я изключа от скорост угася не винаги понякога дали стъпковото моторче ли не знам само на гас бензин няма проблем
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Колега, веднъж е достатъчно да напишеш мнението си. Просто изчаквай да бъде прочетено и одобрено.
- zlatev2000
- Потребител
-
Абе аз да питам в кое село карахте курсовете дето са ви учили да карате по инерция на свободна и то със 180 !!!!!
Това е пълна глупост и идиотщина.
- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М43
Колега, ако няма какво да кажеш не го казвай, като те гледам ти сигурно си от някое село, първо аз никъде не съм казал, че съм изключвал от скорост в движение и не ме слагай под общ знаменател и второ ти все едно като си учи шофьорските курсове и кара с космическата скорост от 50км., заспалия ти инструктор ти казваше какво да правиш! Плюс това, ако колата ти е в ред и с 300 км. да я изключиш пак няма да изгасне, така, че няма какво да споря с теб
Споделих на колегата мнението, което според мен ще оправи проблема- диагностика и след това смяна на някоя от частите по газовата система.

Споделих на колегата мнението, което според мен ще оправи проблема- диагностика и след това смяна на някоя от частите по газовата система.
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Аз съм в същата ситуация - купих колата с ГИ и в момента ми гасне като изключа от скорост. Само че моята кола е 320i.
Това, което до тук съм разбрал - изгасва, когато преди това съм я понастъпил повечко. Примерно вигам на 2-ра от 1500 до 6000 оборота, изключвам от скорост и когато оборотите паднат колата угасва.
Като взех колата липсваше датчика за температурата на газта. Мислих, че от него идва проблема. Купих си датчик, монтирах го, но проблемът остана.
Сега съм набедил изпарителя - водата за подгрев ми е хваната от маркучлетата за подгрев на дросела, които са доста малки. Мисля да я закарам на някой газаджия да хване водата за изпарителя от където трябва.
Ето и как аз си обяснявам проблема - когато настъпя повече колата тя се нуждае от повече газ, съответно дебита на газ се увеличава от там изпарителят трябва да смогне да загрее повече газ. Той обаче не успява и газта остава студена (може би течна). Следователно няма газ с подходяща температура за празния ход.
След като оправя маркучите ако проблемът не изчезне ще мисля за нов по-голям изпарител. Моят е до 110 kW и може да идва недостатъчен в някои моменти.
Разбира се при теб може проблемът да е съвсем друг, но обърни внимание от къде ти идва водата за изпарителя и дали самият той не е прекалено малък.
Това, което до тук съм разбрал - изгасва, когато преди това съм я понастъпил повечко. Примерно вигам на 2-ра от 1500 до 6000 оборота, изключвам от скорост и когато оборотите паднат колата угасва.
Като взех колата липсваше датчика за температурата на газта. Мислих, че от него идва проблема. Купих си датчик, монтирах го, но проблемът остана.
Сега съм набедил изпарителя - водата за подгрев ми е хваната от маркучлетата за подгрев на дросела, които са доста малки. Мисля да я закарам на някой газаджия да хване водата за изпарителя от където трябва.
Ето и как аз си обяснявам проблема - когато настъпя повече колата тя се нуждае от повече газ, съответно дебита на газ се увеличава от там изпарителят трябва да смогне да загрее повече газ. Той обаче не успява и газта остава студена (може би течна). Следователно няма газ с подходяща температура за празния ход.
След като оправя маркучите ако проблемът не изчезне ще мисля за нов по-голям изпарител. Моят е до 110 kW и може да идва недостатъчен в някои моменти.
Разбира се при теб може проблемът да е съвсем друг, но обърни внимание от къде ти идва водата за изпарителя и дали самият той не е прекалено малък.
Моето обяснение на проблема е, че при по-висока скорост количеството въздух което влиза в дебитомера е повече от нормалното и ти прави бедна сместа. И заради това ти гасне колата .Има разлика м/у бензина и газта .Махни си виздуховода който ти е преди кутията на въздушния филтър той е елментарен за отстраняване.
1.Отвиваш буксата на ДЕБИТОМЕРА (не че е задължително но да не скъсаш някоя връзка)
2.Отваряш КУТИЯТА НА ВЪЗДУШНИЯ ФИЛТЪР (има 4-ри щипки) и горния капак го слагаш на място което не ти пречи
3.Долния капак на въздушния филтър се държи на 2 болта (ключ 10ка
) развиваш и долния капак излиза заедно с въздуховода пред него
4.Премахваш предната част (тя се отстранява лесно САМО ДЪРПАШ !) те 2те части влизат една в друга
5.Монтираш долния капак на въздушния филтър по обратния ред
6.Затваряш горния капак на въздушния филтър
7.Завиваш буксата на ДЕБИТОМЕРА
8.Проба дали гасне при по-висока скорост
Надявам се да съм бил полезен !
1.Отвиваш буксата на ДЕБИТОМЕРА (не че е задължително но да не скъсаш някоя връзка)
2.Отваряш КУТИЯТА НА ВЪЗДУШНИЯ ФИЛТЪР (има 4-ри щипки) и горния капак го слагаш на място което не ти пречи
3.Долния капак на въздушния филтър се държи на 2 болта (ключ 10ка

4.Премахваш предната част (тя се отстранява лесно САМО ДЪРПАШ !) те 2те части влизат една в друга
5.Монтираш долния капак на въздушния филтър по обратния ред
6.Затваряш горния капак на въздушния филтър
7.Завиваш буксата на ДЕБИТОМЕРА
8.Проба дали гасне при по-висока скорост

Надявам се да съм бил полезен !
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
zlatev2000 написа:Абе аз да питам в кое село карахте курсовете дето са ви учили да карате по инерция на свободна и то със 180 !!!!!
добър е въпроса

10 мнения
• Страница 1 от 1