м52б20 губи мощност/придръпва и тресе

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 320i

м52б20 губи мощност/придръпва и тресе

Мнение от daro » 25 Окт 2013, 19:05

Колеги,

Любовницата ми(БМВ е36 седан, m52b20 vanos) тази вечер реши да ми скрои много неприятен номер. :)
Запалих я, карах 30 секунди и започнаха да се появяват следните проблеми:
-цялата кола започна да трепери докато е на място, запалена и не е на скорост;
-двигателя трака, сякаш е дизел;
-при подаване на газ, независимо на коя предавка, колата придръпва,сякаш се дави, няма мощност;

Не беше карана 2 дни, има половин резероар бензин(сигурен съм че не е сипвана друга течност).

Дали си е заминала бензинова помпа или някой цилиндри са си взели почивка?

Благодаря предварително на отзовалите се !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 e36 328i Тouring
Мечтае да кара: e36 ///M3

Re: м52б20 губи мощност/придръпва и тресе

Мнение от clarcky » 26 Окт 2013, 1:08

Горивният филтър сменял ли си го? Дай инфо също и за свещите и въздушният филтър?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 26 Окт 2013, 6:46

daro написа:Дали си е заминала бензинова помпа

Възможно е. Слушах един човек да разправя как се връщал от чужбина и колата ту работела супер, ту започвала да забива муцуна и да не реагира. Оказало се помпата. Но ти освен да я смениш с друга няма как да разбереш. Или да закачиш уред и някой непрестанно да следи налягането. Но може да е и от куп други неща, като честа причина са датчиците на валовете. Провери за паразитен въздух, погледни си свещите. М52 има клапан на картените газове и той като си замине започва да обърква смесите, но чак такива ядове не знам дали може да прави.

Потребител
Аватар

Мнение от daro » 26 Окт 2013, 8:01

clarcky написа:Горивният филтър сменял ли си го? Дай инфо също и за свещите и въздушният филтър?

Последно горифен филтър е сменян преди 11 месеца. Съвсем наскоро смених въздушен и маслен, със смяната на маслото.
Свещите не са пипани. Колата я купих преди 12 месеца и при диагностиката преди покупката ме увериха че свещите са стари, но няма проблем с тях(в сервиз на мой познати).

Може и да се стори глупав въпрос - но възможно ли е, ако някоя от свещите се е измъкнала/не дава контакт и т.н. да прави подобни проблеми ?

Следвщата седмица ще я закарам на чичо доктор да видим какво ще излезе и ще пиша какъв е бил проблема.

Аватар

Мнение от philips1qw » 26 Окт 2013, 8:36

здрасти колеги според мен е датчик коланов вал тои наи често прави мизерии погледниго в какво састояние е. погледни и гумения тампон кадетое от дибетомера кам дросела виж от долана този тампон отдолната му страна има два маркуча вижги дали несасе извадили сащо вазможно и те да правят мизерият

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 26 Окт 2013, 10:08

Измерва се налягане и дебит на помпата, прави се проверка на силата на тока, който протича през нея.
А клапана на картерните газове е напълно възможно да създаде подобни аномалии.

Потребител
Аватар

Re: м52б20 губи мощност/придръпва и тресе РЕШЕНО

Мнение от daro » 31 Окт 2013, 19:29

Колеги,

В крайна сметка в сервиза всичко си изпя колата.
Оказа се че всичките тези проблеми са идвали от свещите и в частност (до колкото разбрах) само от 1 свещ. Минах тънко(66 лева за свещи) - можеше да си замине бобина примерно и там щях да платя повече...

Ако имате и вие някакви такива съмнения или симптоми - прегледайте ги навреме - евтини са а пък може да доведат до куп главоболия.

Може да заключите темата. Дано да е била полезна и за други колеги.

Назад към E36