Проблем с топлото на парното
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- chino///M
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34
- Детайли за колата: Комбинезон
Проблем с топлото на парното
Здравейте колеги, имам проблем с парното на който не намерих решение в търсачката. Проблема е следния: когато запаля колата и тя е била карана и температурата е в средата, пускам парното и то духа студено (клапаните на парното са затворени) и не започва да духа топло докато не завъртя двете врътки докрай в синьото и пак докрай в черврното. Тогава вече клапаните се отварят и има яко парно, това се повтаря всеки път когато загася колата и пак я запаля. Изгорели предпазители няма, клапаните на парното съм ги свалял и чистил, работят перфектно без никакви проблеми, а колата е 94' М43Б18 седан с климата с врътките. Каква може да е причината да не иска да отвори клапаните, мисля си да не би датчика за вътрешната температура да се е повредил и да си мисли, че е много горещо и за това да затваря клапаните. Ако някой има идей по въпроса или е имал подобен проблем нека сподели мнение.
- chino///M
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34
- Детайли за колата: Комбинезон
Re: Проблем с топлото на парното
Хайде бе хора аз ли съм единствения с този гаден проблем. Клапаните на парното от какво се управляват от управлението или от компютъра. Питам понеже клапаните не соят постоянно отворени а нещо ги кара да се отварят и затварят с цел регулиране на температурата.
- zlatev2000
- Потребител
-
Re: Проблем с топлото на парното
Според мен трябва почистване на клапаните. Така както го описваш е все едно засядат и като ги разцъкаш тръгват.
Аз преди няколко дена разглабях моито защото имах топло ама по-скоро хладко и се оказа че толкова са зацапани осичките на буталцата(котвите) които влизат в бобиите ,че неможеха да се движат добре и сеядяха в междинна позиция.
Процедурата е почистване и смазване със смазка неразтворима от антифриз или вода и сега всичко си ми работи на 6.
Аз преди няколко дена разглабях моито защото имах топло ама по-скоро хладко и се оказа че толкова са зацапани осичките на буталцата(котвите) които влизат в бобиите ,че неможеха да се движат добре и сеядяха в междинна позиция.
Процедурата е почистване и смазване със смазка неразтворима от антифриз или вода и сега всичко си ми работи на 6.
3 мнения
• Страница 1 от 1