Мек педал на спирачки.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Мек педал на спирачки.
Здравейте колеги,
преди няколко месец усетих, че педала на спирачките става понякога мек. Няма никаква закономерност, просто понякога става мек, напомпвам го и се оправя. Карах така около 1 месец и реших, че е време да сменя спирачната течност. След това всичко беше наред около 2-3 месеца и днес пак омекна. Маркучите са ми нови, накладките и дисковете са за смяна, не ми се губи течност и не забелязвам течове или омасляване.
Идей?
преди няколко месец усетих, че педала на спирачките става понякога мек. Няма никаква закономерност, просто понякога става мек, напомпвам го и се оправя. Карах така около 1 месец и реших, че е време да сменя спирачната течност. След това всичко беше наред около 2-3 месеца и днес пак омекна. Маркучите са ми нови, накладките и дисковете са за смяна, не ми се губи течност и не забелязвам течове или омасляване.
Идей?
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Re: Мек педал на спирачки.
Маркуча на сервото, спирачната помпа, прегряти накладки. Залагам на някое от тези 

- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Накладките са доста стари и износени, но понякога още със паленето на колата педала е мек. Маркуча на сервото незнам къде е, но ако е този за вакума от колекторите, към сервото е сменен. Без барабани съм.
Също така съединителя е твърд постоянно, от както взех колата, а доколкото знам са към една помпа със спирачките.
Също така съединителя е твърд постоянно, от както взех колата, а доколкото знам са към една помпа със спирачките.
- XaH-kpyM
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1982 Corvette
- Детайли за колата: WBS...
Такак както казваш, нямаш течове, с дискове си отзад, и както описваш проблема, всичко води до спирачната помпа.
Ако имаш възможност смени я с качествена нова, или като алтернативен варянт с втора употреба, но проверена че няма проблеми.
И не забравяй че със спирачките компромис не трябва да се прави. Ако имаш възможност купи си нова.

Ако имаш възможност смени я с качествена нова, или като алтернативен варянт с втора употреба, но проверена че няма проблеми.
И не забравяй че със спирачките компромис не трябва да се прави. Ако имаш възможност купи си нова.

По повод на множеството въпроси свързани с проблеми със спирачките, предлагам някъде на видно място в закачените теми да се постави това ръководство (част от ремонтното ръководство за Е36 на Bentley Publishers):
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
zafirovp написа:Накладките са доста стари и износени, но понякога още със паленето на колата педала е мек. Маркуча на сервото незнам къде е, но ако е този за вакума от колекторите, към сервото е сменен. Без барабани съм.
Маркуча на сервота със какъв е сменен ? Защото малко по мек да сложиш и забравяш за спирачките

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Ако маркуча за който питаш е от колекторите към сервото е сменен със същия 2ра ръка. Странното е, че докато карах до моргата със почти скъсан маркуч, нямах проблеми със спирачките. До колкото знам, той играе само при аварийно спиране.
9 мнения
• Страница 1 от 1