Клапи парно е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- boxipol
- Потребител
-
- Кара: 3-Series Coupe
- Мечтае да кара: McLaren F1
Клапи парно е36
Тези които разпределят въздуха в купето, някой знае ли къде се намират и как се стига до тях. С дигитален климатроник съм и студеното духа само през централните духалки а на краката и стъклото има само парно. И когато превключвам да духа по средата се чува доста силно чукане явно запича??
- D.Uzunov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i Touring
- Детайли за колата: 95г. M 52 B (20 6 S3) Vanos
Re: Клапи парно е36
Колега, ако искаш да има и студено в краката и на челното стъкло трябва да погледнеш клапаните в двигателния кош. Те определят топло и студено на тези две положения на клапите, а на средната духалка трябва да има врътка за топло и студено която нагласяш какво да ти духа там.
- boxipol
- Потребител
-
Врътката на централната си работи и ми е ясно, че е от клапаните въпросът е кой конкретно пуска в краката и къде се намира. Някой ако има възможност да ми го отбележи на някаква снимка без табло.
- D.Uzunov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i Touring
- Детайли за колата: 95г. M 52 B (20 6 S3) Vanos
Значи тези клапани пропускат топла вода към радиатора на парното, който е на две части. След като зададеш на управлението градуси то задава на тези клапани през някакъв интервал от време да са отворени. Спрямо това се определя какво да духа долу в краката и на челното стъкло. Тези клапани се намират в двигателния кош закачени на сервото на спирачките. Така изглеждат --> http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... CEsQ9QEwBA
Както колегата по-горе е споменал, проблема е в клапите, които управляват потока на вода, а не потока на въздух.
Клапаните са номер 1 от схемата - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BF51&mospid=47428&btnr=64_0126&hg=64&fg=18
При мен се беше прекъснал кабела на едната бубина и само на шофьорското място не спираше да духа топло. Запоих кабела изолирах го и сега работи безупречно.
Клапаните се махат сравнително трудно, особено ако си с 6 цилиндров двигател и по-дебели пръсти
За целта трябва:
-източиш антифриза,
-разкачиш всички маркучи;
-изкараш клапаните;
-разглобиш бубините,
-провериш с уред дали са здрави, ако не са и проблема не е видим, както беше при мен може да вземеш на старо от някъде или да се пробваш да ги пренавиваш, което е доста досадно.
Проблема с това почукване при теб е нещо ново за мен и не знам на какво се дължи, но щом не може да спреш топлото горе и долу, значи проблема е в клапаните 100%.
Клапаните са номер 1 от схемата - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BF51&mospid=47428&btnr=64_0126&hg=64&fg=18
При мен се беше прекъснал кабела на едната бубина и само на шофьорското място не спираше да духа топло. Запоих кабела изолирах го и сега работи безупречно.
Клапаните се махат сравнително трудно, особено ако си с 6 цилиндров двигател и по-дебели пръсти

За целта трябва:
-източиш антифриза,
-разкачиш всички маркучи;
-изкараш клапаните;
-разглобиш бубините,
-провериш с уред дали са здрави, ако не са и проблема не е видим, както беше при мен може да вземеш на старо от някъде или да се пробваш да ги пренавиваш, което е доста досадно.
Проблема с това почукване при теб е нещо ново за мен и не знам на какво се дължи, но щом не може да спреш топлото горе и долу, значи проблема е в клапаните 100%.
- boxipol
- Потребител
-
Мерси като го сменя клапана ще пиша дали е от него.
6 мнения
• Страница 1 от 1