Грешки в АБС-а, Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Грешки в АБС-а, Е36

Мнение от misho_mishev » 12 Апр 2012, 1:13

Здравейте колеги, започна да ми присветва лампата на АБС-а когато си поиска и гасне след загасяне на двигателя, след като запаля временно не свети и АБС си работи, но след време пак светва. Колата е БМВ, Е36, 320i, М52B20, 1994г.
Отидох на диагностика и ми излезна преден ляв датчик.
Смених въпросния датчик (не с нов, но с работещ) и отидох пак на диагностика, защото пак светна лампата, но този път за постоянно (след запалване изгасв, но 10сек след като тръгна светва и не гасне).
Този път показа още три грешки и немогат да се изтрият.
Грешките са:
1. Мотор на помпата/реле на мотора на помпата
2. Преден ляв зареждащ клапан
3. Преден десен натоварващ клапан

В сервиза където правих диагностика не могат да го оправят и ако някой може да помогне ще съм много благодарен :bchug:
Някой да ми препоръча сервиз или човек, който да го свърши работа или да каже какво трябва да се смени (предполагам въпросното реле и целия АБС блок или....?)

Давайте мнения в темата, на лично или 0887 321 682, от София съм :yes:

Благодаря предварително ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Re: Грешки в АБС-а, Е36

Мнение от patkana1 » 12 Апр 2012, 17:38

Колега най-вероятно е датчика на сервото твоят проблем,имах същия проблем и се оказа от това,не се занимвай да сменяш модули и датчици на АБС-са като не си сигурен,просто е излишна занимавка и излишни пари,аз така сменях датчици на Абс-са и беше безмислено.Има и много теми по въпроса разрови се и ги прочети. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 12 Апр 2012, 19:47

misho_mishev написа:... ако някой може да помогне ще съм много благодарен :bchug:

Е ако от София никой не може да ти помогне .... ела до Враца , ще ти оправя АБС-а ... :mhihi: Намери първо някой да ти направи диагностика със света , защото тези дето са ти правили диагностиката , ми се струва , че си нямат баш понятие от нещата ... Когато има съмнение в диагностиката , има и други методи за определяне на проблема - изпитани .. , хората , които се занимават с това знаят как ... Щом диагностиката дава уклончива информация , се мерят по отделно компонентите на дадена система и се вижда къде точно е болката ... Излезнала е като грешка помпата , еми мери се помпата дали работи - подава и се директно напрежение за много кратко време и се разбира дали работи и в тоя ред се тестват всички компоненти ако се наложи .... АБС системата не е кой знае колко сложна , реално имаш един компютър , една помпа , няколко датчика и жиците към тях ... това е ...

Потребител
Аватар

Мнение от bmw-presqka » 23 Окт 2013, 21:54

здр.колеги смених таблото си от 220 на 240 и ми светна абс-а и доиде с неговите км.как да го направя по моите и как да изклуча лампата на абс-а ?колата ми е е36 м40б18

Потребител
Аватар

Мнение от misho_mishev » 24 Окт 2013, 15:28

bmw-presqka написа:здр.колеги смених таблото си от 220 на 240 и ми светна абс-а и доиде с неговите км.как да го направя по моите и как да изклуча лампата на абс-а ?колата ми е е36 м40б18

Трябва да се свърже с компютър и от там се чисти грешката за АБС-са, като откачаш буксите на таблото трябваше да откачиш акумулатора или поне да не е на никакъв контакт, иначе запазва грешка и за еърбега, поне на мен така ми напрати ;) за километрите незнам дали може също при диагностик да ги оправиш, отиваш на диагностика и питаш ;)

Назад към E36