кабрио е36 проблем с тавана
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
кабрио е36 проблем с тавана
Здравеите маняци имам проблем с тавана на е 36-та колата е кабрио затварясе и се отваря но зака4а могали да го реголирам от някъде и ако може отворетеме в далаверкта благодаря предварително
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Re: кабрио е36 проблем с тавана
Къде точно закача колега ?
- hamann25
- младши ентусиаст
-
зака4а в споилер4ето дето се вдига зада излезе тавана и на сваляне и на вдигане
- bobreti
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: M550d
hamann25 написа:зака4а в споилер4ето дето се вдига зада излезе тавана и на сваляне и на вдигане
дару кар

- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Не са ти синхронизирани моторчетата,
Зад шофьорската седалка, под задната седалка имаш ръчка с 2 жила.
Дърпаш я да освободиш 2-та мотора, тавана трябва да е прибран и капака(спойлера както го нарече) затворен.
След което вкарваш моторчетата да щракнат, отиваш и натискаш бутона за вдигане на тавана и го държиш, даваш ключа на пълен контакт като продължаваш да държиш бутона докато тавана се вдигне до край.
Тавана ще тръгне да се вдига след закъснение защото модула ще синхронизирва моторчетата.
Ако пак ти закача след процедурата.
Освобождаваш моторчетата от ръчката пак, отваряш капака и ще видиш 2 метални пръчки от лявата страна които движат тавана. По-дебелата ще видиш че има резба на ябълката и може да се развива/завива, т.е. регулира.
Това което трябва да направиш е да развиеш болта, след което да развиеш ябълката да речем 1 сантиметър и я завиваш пак обратно за тавана. Това което ще стане е - ще се забави малко вдигането на тавана след отварянето на капака.
Ето едно видео да добиеш по ясна представа.
http://www.youtube.com/watch?v=boiybaJkMrI
Трябва да стане само с синхронизирането, освен ако някой майстор или предишен собственик е бутал ябълката.
И да отидеш в Дару, ще правят същото което съм описал тук.
Елементарно е и можеш сам да си го направиш.
Зад шофьорската седалка, под задната седалка имаш ръчка с 2 жила.
Дърпаш я да освободиш 2-та мотора, тавана трябва да е прибран и капака(спойлера както го нарече) затворен.
След което вкарваш моторчетата да щракнат, отиваш и натискаш бутона за вдигане на тавана и го държиш, даваш ключа на пълен контакт като продължаваш да държиш бутона докато тавана се вдигне до край.
Тавана ще тръгне да се вдига след закъснение защото модула ще синхронизирва моторчетата.
Ако пак ти закача след процедурата.
Освобождаваш моторчетата от ръчката пак, отваряш капака и ще видиш 2 метални пръчки от лявата страна които движат тавана. По-дебелата ще видиш че има резба на ябълката и може да се развива/завива, т.е. регулира.
Това което трябва да направиш е да развиеш болта, след което да развиеш ябълката да речем 1 сантиметър и я завиваш пак обратно за тавана. Това което ще стане е - ще се забави малко вдигането на тавана след отварянето на капака.
Ето едно видео да добиеш по ясна представа.
http://www.youtube.com/watch?v=boiybaJkMrI
Трябва да стане само с синхронизирането, освен ако някой майстор или предишен собственик е бутал ябълката.
И да отидеш в Дару, ще правят същото което съм описал тук.
Елементарно е и можеш сам да си го направиш.
- hamann25
- младши ентусиаст
-
Благодаря колега ще пробвам този метод
- dioniji
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мел
- ilian82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw e36 кабрио
- Мечтае да кара: м3 е30
- Детайли за колата: 328i
С е36 съм колеги обаче нещо не мога да го оправя тоя шибан гюрук. Значи да ви разкажа къв е проблема. Първо да ви кажа че съм с полуавтоматичен гюрук с копче и ръчка за откопчаване от стъклото.
Синхронизирах моторчетата както трябва както е от клипа в ютуб. (закачих моторчетата влезнах в колата натиснах копчето за вдигане на тавана задържах го и дадох на контакт тогава започна да се вдига капака за гюрука, вдигна се но тавана НЕ излизаше държах копчето 5 мин но нищо, после натиснах копчето надолу и капака се затвори. Работеше само капака за гюрука) Предполагам че някое микро ключе не дава сигнал да започне да излиза тавана от багажника ама несъм сигурен. Знам че има 6 микроключета 2 от тях съм проверил ама зза другите не знам. Проверил съм едното на самия гюрук и другото на заключалката на капака за гюрука където заключва багажника.
Ако имате идея как да си реша проблема помогни моляте.
Синхронизирах моторчетата както трябва както е от клипа в ютуб. (закачих моторчетата влезнах в колата натиснах копчето за вдигане на тавана задържах го и дадох на контакт тогава започна да се вдига капака за гюрука, вдигна се но тавана НЕ излизаше държах копчето 5 мин но нищо, после натиснах копчето надолу и капака се затвори. Работеше само капака за гюрука) Предполагам че някое микро ключе не дава сигнал да започне да излиза тавана от багажника ама несъм сигурен. Знам че има 6 микроключета 2 от тях съм проверил ама зза другите не знам. Проверил съм едното на самия гюрук и другото на заключалката на капака за гюрука където заключва багажника.
Ако имате идея как да си реша проблема помогни моляте.
8 мнения
• Страница 1 от 1