Гъргорене и вибрации от задната част на колата,

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Гъргорене и вибрации от задната част на колата,

Мнение от abracadabra » 05 Окт 2013, 21:42

Здравейте (е36 316i 92г. седан), от една седмица ми го има тоя проблем, но днес ми направи особено впечатление. Понеже дадох на жената да кара и се возих отзад за да чуя по-добре какъв е тоя шум. Значи, според мен е точно като гъргорене и вибрации. Получава се като се кара над 60 км/ч, и по-осезателно и много силни вибрации(направо всичко ми дрънчи в колата, а облегалката на задната седалка направо е като масажор... :confused: ) при натоварване(когато изкачва по-стръмно или изпреварва). Но пък не открих зависимост с форсирането и даването на газ не само при спряла кола(тогава и няма абсолютно нищо), но и при каране, просто при 60 скорост и почва да се чува. Шумът е някъде от около диференциала,задния мост, там някъде... По средата го чувам... Гледах я отдолу, сега аз и преди на диференциала си имах отвън масло(целия си е омаслен, но си е от години така), но не тече(колата е в гараж). Диференциалното масло е сменяно преди около 5г. Сега, то гърнето ми е доста старо и ръждясало, ама не е май от изпускателната система(вибрации има). И не знам от какво е този шум. Отвън като гледам(не от канал а като клеча и се завирам отдолу), не виждам нищо. Някакви тампони ли са, лагери, нещо по кардана ли да е, диференциала, други.... Дайте идея, аз преди да отида на сервиз тука питам, та да съм поне малко наясно с това какво да е.... Колко пари? Е, такива работи. Щото същото и на майстора ще кажа.

П.П.
Още не съм се захванал да почистя и резистора на степените на парното(ама за сега това не ми е проблем направо..., след тоя шум :roll: ).
Благодаря на отзовалите се. :bchug:
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Re: Гъргорене и вибрации от задната част на колата,

Мнение от Cosworth » 06 Окт 2013, 0:49

abracadabra написа:Здравейте (е36 316i 92г. седан), от една седмица ми го има тоя проблем, но днес ми направи особено впечатление. Понеже дадох на жената да кара и се возих отзад за да чуя по-добре какъв е тоя шум. Значи, според мен е точно като гъргорене и вибрации. Получава се като се кара над 60 км/ч, и по-осезателно и много силни вибрации(направо всичко ми дрънчи в колата, а облегалката на задната седалка направо е като масажор... :confused: ) при натоварване(когато изкачва по-стръмно или изпреварва). Но пък не открих зависимост с форсирането и даването на газ не само при спряла кола(тогава и няма абсолютно нищо), но и при каране, просто при 60 скорост и почва да се чува. Шумът е някъде от около диференциала,задния мост, там някъде... По средата го чувам... Гледах я отдолу, сега аз и преди на диференциала си имах отвън масло(целия си е омаслен, но си е от години така), но не тече(колата е в гараж). Диференциалното масло е сменяно преди около 5г. Сега, то гърнето ми е доста старо и ръждясало, ама не е май от изпускателната система(вибрации има). И не знам от какво е този шум. Отвън като гледам(не от канал а като клеча и се завирам отдолу), не виждам нищо. Някакви тампони ли са, лагери, нещо по кардана ли да е, диференциала, други.... Дайте идея, аз преди да отида на сервиз тука питам, та да съм поне малко наясно с това какво да е.... Колко пари? Е, такива работи. Щото същото и на майстора ще кажа.

П.П.
Още не съм се захванал да почистя и резистора на степените на парното(ама за сега това не ми е проблем направо..., след тоя шум :roll: ).
Благодаря на отзовалите се. :bchug:

Огледай висящия лагер на кардана и гуменото каре което свързва кардана със скоростната кутия ... :)
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от abracadabra » 06 Окт 2013, 10:43

Да, ще го проверя, също сетих се че преди около 5г. когато смених маслото на диференциала, беше защото/не знам, но ми предложиха,може би течеше от там/ и смениха семеринг на диференциала. Но от тогава нямах проблем.
П.П.
Уговорих се за утре с едно момче да му я закарам. Ще пиша!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от abracadabra » 11 Окт 2013, 10:41

Проблема е решен. Било е от висящия лагер на кардана и единия заден лагер на главината на дясно колело. Всичко е спекло там, потруди се доста майстора. Но,попаднах на много точен и добър човек и майстор. Такова човешко и приятелско отношение,...-супер е! Шапка му свалям! :bchug: Радвам се че има все още толкова добри хора!
Благодаря на всички за коментарите.

П.П.
Колата сега е много тиха, бях забравил че може да е толкова тиха. :D

Назад към E36