Проблем с палене + АГУ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Проблем с палене + АГУ

Мнение от grudev » 21 Сеп 2013, 19:37

Здравейте колеги,

след каране на ГАЗ колата трудно пали на бензин. Колата е БМВ Е36 318 М40- пълен инжекцион с АГУ - ЛОВАТО. Около 10-15 секунди върти докато запали на бензин. След това колата силно мирише на бензин и работи неравномерно известно време. Това ми подсказва, че сместта е преобогатена. Направих следния тест. Форсирах колата, за да превключи на газ и затворих изходящия клапан на газовата бутилка. След като се изхаби газта в системата колата загасна. Оставих я няколко часа и след това запали от раз на бензин. Предполагам, че е някое реле или клапан по газовата система, който се е развалил. Някой компетентен би ли ме насичил кое точно се е развалило. Бих искал колата да пали от четвърт без значение дали съм я изгасил на газ или не.

Благодаря,
Drift machine ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Re: Проблем с палене + АГУ

Мнение от Haddess » 22 Сеп 2013, 1:34

Когато си с обикновено АГУ е силно препоръчително да палиш на бензин и да оставиш колата да работи на бензин докато излезне поне от синия сектор ! така са настроени всички Г.И - та рядкото каране на бензин води до запушване на дюзите ! Сипи добава Golden Eagle на около 15 литра бензин тя е за 60 покарай един ден на бензин и спазвай това което ти казах и няма да имаш проблем...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Мнение от grudev » 24 Сеп 2013, 18:32

не колега. не е това проблема. колата пали на бензин винаги, така е настроена и едва над 2-3 хил оборота сама си превключва на газ. честно казано карам я доста на бензин. както казах вече след като спрях газта проблем с паленето нямам. нещо по газовото е проблема, може би наистина някой клапан изпуска и дави двигателя.

Haddess написа:Когато си с обикновено АГУ е силно препоръчително да палиш на бензин и да оставиш колата да работи на бензин докато излезне поне от синия сектор ! така са настроени всички Г.И - та рядкото каране на бензин води до запушване на дюзите ! Сипи добава Golden Eagle на около 15 литра бензин тя е за 60 покарай един ден на бензин и спазвай това което ти казах и няма да имаш проблем...
Drift machine ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Coupe

Мнение от Emilow » 25 Сеп 2013, 23:37

Смени си изпаритела на газта и си готов! Пуска ти газ докато не работи колата и затова после пали трудно на бензин, няма кво да се чудиш повече. ;) А всъщност може и от клапана да е,но не ми се вярва :)

Назад към E36