Алармената система не светва аварийните
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Алармената система не светва аварийните
Здравейте колеги!
Преди извествно време давах колата за смяна на консумативи както и филтър купе. Оттогава (може и да е съвпадение) алармата на колата не подава сигнал към аварийните светлини. Писука, заключва, отключва, прави всичко с изклюяение да ми премигват аварийните светлини. Аварийните светлини сами по себе си работят.
Колата е E36 купе '94. Артикулният номер на алармата е: 82 11 9 401 487
Оригинална алармена система, от първите и версии.
Ако някой може да ми даде електрическа схема на алармата или да ми каже кой е извода, който би трябвало да подава сигнал към аварийките, за да видя дали проблема е в самата аларма, ще съм много благодарен. Искам да проследя дали самата аларма е развалена, и то само като сигнал към аварийните, което не ми се вярва, или връзката от нея към аварийките е прекъсната.
Ето и снимки на чудото:
Преди извествно време давах колата за смяна на консумативи както и филтър купе. Оттогава (може и да е съвпадение) алармата на колата не подава сигнал към аварийните светлини. Писука, заключва, отключва, прави всичко с изклюяение да ми премигват аварийните светлини. Аварийните светлини сами по себе си работят.
Колата е E36 купе '94. Артикулният номер на алармата е: 82 11 9 401 487
Оригинална алармена система, от първите и версии.
Ако някой може да ми даде електрическа схема на алармата или да ми каже кой е извода, който би трябвало да подава сигнал към аварийките, за да видя дали проблема е в самата аларма, ще съм много благодарен. Искам да проследя дали самата аларма е развалена, и то само като сигнал към аварийните, което не ми се вярва, или връзката от нея към аварийките е прекъсната.
Ето и снимки на чудото:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Алармената система не светва аварийните
На почти всички аларми мисля , че беше стандарт жълтите кабели да са за мигачите (не съм убеден в тоя стандарт , но по мои наблюдения е така ) ...
та виж жълтите кабели от алармата къде отиват и дали не са прекъснати някъде ... те са тези , които подават сигнал на мигачите ...
та виж жълтите кабели от алармата къде отиват и дали не са прекъснати някъде ... те са тези , които подават сигнал на мигачите ...
Re: Алармената система не светва аварийните
Благодаря за мнението колега. Нямам точно жълти кабели да излизат от алармата. Повечето кабели имат по два цвята. Иначе половината кабели влизат в комфорт модула, а някой са директно вързани към дебел сноп кабели, който няма как да проверя кой кабел къде отива. Мислех да подам 12 волта на тези, които не отиват към комфорт модула (защото доколкото разбрах мигачите не се управляват от комфорта и не би трябвало алармата да ги включва през него), но някак не искам да подавам на сляпо 12V там където не трябва.
Затова се надявам някой да е запознат с тая аларма. По-късните модели e36-ци имат 12 пинова букса към която може да се свържат проводниците на алармата, но тук при тая всичко е вързано кабел-кабел.
Затова се надявам някой да е запознат с тая аларма. По-късните модели e36-ци имат 12 пинова букса към която може да се свържат проводниците на алармата, но тук при тая всичко е вързано кабел-кабел.
3 мнения
• Страница 1 от 1