Проблем със спирачки :(
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем със спирачки :(
Здравейте,
Предполагам че проблема е нещо елементарно но нямам опит и не знам от какво може да е.
Когато натисна спирачките малко по рязко в много ниска скорост колата забива предница на ляво.Ако се движа по бързо го няма това. Само в момента преди спиране.
Също така не знам дали е свързано с този проблем но когато карам с 130-170 когато тръгна да спирам се усеща тресене.
Колата е компакт 316и 1997 ако това е от значение. Мерси !
Предполагам че проблема е нещо елементарно но нямам опит и не знам от какво може да е.
Когато натисна спирачките малко по рязко в много ниска скорост колата забива предница на ляво.Ако се движа по бързо го няма това. Само в момента преди спиране.
Също така не знам дали е свързано с този проблем но когато карам с 130-170 когато тръгна да спирам се усеща тресене.
Колата е компакт 316и 1997 ако това е от значение. Мерси !
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Проблем със спирачки :(
Първо си огледай дали лявата гума не е по -спаднала от дясната (дори така на око) ....
След това трябва да се види как е регулирана предницата и да се направи реглаж .. . оглед на ходовата част няма да е лошо да се направи ...
Тресенето при спиране идва от криви дискове ...
След това трябва да се види как е регулирана предницата и да се направи реглаж .. . оглед на ходовата част няма да е лошо да се направи ...
Тресенето при спиране идва от криви дискове ...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Проблем със спирачки :(
Свали двете предни гуми и огледай спирачките. Дисковете трябва да се въртят свободно на ръка. Желателно е да се свалят апаратите, да се проверят как се движат буталата, водачите дали не са заяли и т.н. Т.е. дали не ти задържа някое колело. После щателен оглед на предницата - може някой шарнир да е разбит и да те дръпва така заради него. Възможно е да е от рейката. Тресенето пък освен от криви дискове може да дойде и от разбити тампони на носачите - започват да вибрират буквално, защото когато се позакъсат имат възможност за адски голям луфт спрямо центъра си (тук моя съвет е ако са за смяна да сложиш плътни). И това е. Отделяш малко време или я носиш на сервиз и ще се разбере.
3 мнения
• Страница 1 от 1