Бял пушек от двигателя !!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Бял пушек от двигателя !!!
Здравейте, имам БМВ 320ка комби... Сутринта когато запалих колата и изминах 3 км и когато спрях бях шокиран от гледката
от предния капак излизаше бял дим или пара ... не разбрах какво точно беше
отворих капака и излезе цял облак от този пушек ... съскаше от някъде, гледахме с 1 приятел, но не разбрахме от къде точно излизаше шума... след като пушенето намаля видях че пушеше под кората на самият двигател..... та въпроса ми е, възможно ли е да е спукан някой маркуч ? всичко беше мокро по двигателя и меришеше на антифриз ако не се лъжа
Благодаря предварително

- ///777\\\
- Потребител
-
- Кара: е36
- Мечтае да кара: без разни п.....ри да му дърпат лайсните
Re: Бял пушек от двигателя !!!
Колега ти сам си си отговорил на въпроса - определено имаш теч на антифриз отнякъде, ако е от сцепен маркуч или от някое съединение ти предлагам един вариант да откриеш откъде е ( поне при мен подейства, надявям се и на теб да помогне )- Двигателя е истинал и не го палиш, отвиваш капачкана на казанчето за наливане на антифриз и леко пробката до нея. Пълниш с течност догоре, докато не почне да излиза от пробката. Завиваш и двете и започваш да стискаш големия маркуч от казанчето към термостата и да слушаш откъде ще започне да съска и да изкарва течността. При мен помогна за откриването на сцепен маркуч при съединението. Успех, дано съм ти бил полезен.
"There is nothing like scream of an old straight six ............... it's that sound cars can't make anymore."
"...we ran stretched tires and drove our cars millimeters off the ground for no reason other than it looks cool...."
"if sparks dont fly, your rides too high"
"...we ran stretched tires and drove our cars millimeters off the ground for no reason other than it looks cool...."
"if sparks dont fly, your rides too high"
- bavaretca_tns
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Основно на запад и по писти.
Вероятно имаш спукан маркуч провериги всичките.
Беше спукан маркуч, изрязаха го в сервиза, но след това изкочи друг проблем.. колата като я запалих не можеше да се форсира и "монтьорите" установиха че е от датчика на коляновия вал ... възможно ли е и ако някой е имал такъв проблем, моля да каже може ли да се реши без покупката на нов датчик, защото казаха че бил 200 лева .............

4 мнения
• Страница 1 от 1