проблем с 325тд след ремонт работи много шумно
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- gymp
- Потребител
-
- Кара: e34;e39
- Детайли за колата: td;tds
проблем с 325тд след ремонт работи много шумно
здравеите колеги ,имам е36 -325тд от 1998 година .когато го купих беше с сменен мотор от е34 тдс но мотора беше с растегнати верига и разбит маховик след известно време почна и да исхвърля водата.купих гол мотор от е36 -325тд от1993 година от колега от форума смених маховика от е39 тдс комплект с съединителя,прехвърлих всичко освен гнп-то защото се оказа че на този мотор леглото на помпата е на алуминиев капак а не отливка от мотора и е с размер 50мм а не 68мм тоест не мога да сложа моето гнп 994 .както и да е купих гнп 995 с малка глава 50мм след доста убеждаване от човека дето ми я продаде че нямало проблем и компа щял да работи и с помпа995 сложих я на колата но няма палене .смених плочката от моята помпа въпреки че има разлика в оста но стана .сега пали и работи но е като трактор много шумна и не работи никак добре .аз ангренажа не съм го отварял като да слагам гнп-то сложих щифта на маховика и разпределителния вал си доиде на белег .помита я нагласих в същото положение като старата и средното колело си доиде като другото на моя мотор.колегата от които купих мотора го е въртял без помпата като е свалял маховика .та вапроса ми е възможно ли е да е прескочила верига с някои зъб? или нещо друго да е станало по ангренажа.сега пали добре без да върти много но е много шумна като и дам гас се чува нещо като стържене и много твърда работа.вече незнам какво да я правя дадох до тук 700 лева за двигател и помпа и гарнитури без да броя частите които имам от тдс.сложих и турбо от е39тдс.нека колеги които са имали подобни проблеми или предполагат какво може да е да пишат .благодаря предварително.поздррави.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: проблем с 325тд след ремонт работи много шумно
Колега за прескачане на зъб незнам дали може да прескочи, но със сигурност може да избяга центровката.
Взимай от някой комплекта за зацепване и сваляй ангренажния капак да я зацепиш както трябва.
Според мен има много предварение колата.
Взимай от някой комплекта за зацепване и сваляй ангренажния капак да я зацепиш както трябва.
Според мен има много предварение колата.

- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
най-лесния вариант е да свалиш ГНП-то и да видиш дали шпонката сочи на горе когато е на белези или леко встрани но пак нагоре ако не е там иска презацепване
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
http://www.youtube.com/watch?v=RhW5Mt-IA-I колега това ли се чува ?

- gymp
- Потребител
-
- Кара: e34;e39
- Детайли за колата: td;tds
Conqueror написа:http://www.youtube.com/watch?v=RhW5Mt-IA-I колега това ли се чува ?
горе-долу същата работа но като че ли има и някакво стържене .когато монтирах помпата канала за шпонката на зъбното колело сочеше нагоре леко в дясно на същото положение извадих помпата от моя двигател .
5 мнения
• Страница 1 от 1