проблем бмв Е36 2.0 ванос

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем бмв Е36 2.0 ванос

Мнение от psihopata » 14 Сеп 2013, 9:26

Здравейте! Имам голям проблем с бмв Е36 2.0 ванос. Колата пали трудно не иска да вари и дига сама обороти ходих да я закачат на диагностика и ми казаха че е датчик на разпределителния вал. Ако някой е имал същия проблем моля помогнете ... :( :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: проблем бмв Е36 2.0 ванос

Мнение от Dirty M5 driveR » 14 Сеп 2013, 10:46

Първо добре дошъл! Препоръчвам ти да започнеш с прочитане на правилника, защото рано или късно ще ти бъде направена забележка от модератор.
По въпроса ти е писано стотици пъти. Виж какво е обсъждано преди и ще ти се изяснят много нещата. Ако си сигурен в диагностиката щом ти е показала датчик на рапр. вал, значи е заминал и трябва да го смениш с нов. Ако не - повтори диагностиката на друго място. Общо взето симптомите ти отговарят на заминал датчик, тъй че най-вероятно с нов ще си решиш проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: проблем бмв Е36 2.0 ванос

Мнение от zvetiko » 14 Сеп 2013, 11:32

psihopata написа:Здравейте! Имам голям проблем с бмв Е36 2.0 ванос. Колата пали трудно не иска да вари и дига сама обороти ходих да я закачат на диагностика и ми казаха че е датчик на разпределителния вал. Ако някой е имал същия проблем моля помогнете ... :( :(

Ако решиш да го сменяш- задължително с оргинален и в никакъв случай с такъв струващ 50лв. По принцип, ако е заминал датчика на разпределителният вал колата не може да запали, ако е дефектирал на коляновият, неговите функции се поемат от този на разпределителния, но колата пали по-трудно и върви по-лошо.

Назад към E36