Въпрос за джанти и гуми на E36 седан
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Todor Yonkov
- Потребител
-
- Кара: BMW e36
- Мечтае да кара: BMW M6
Въпрос за джанти и гуми на E36 седан
Привет колеги! Нов съм във форума, както и като шофьор
Така бащата ми оставя след няколко месеца Е36-ката и аз имам няколко идеи за нея. Първата е свързана с подмяната на стоковите 15 цолови ламаринени джанти с алуминиеви. Събрал съм някой лев, но изникват някой питания, ще кажете за търсачката, пробвах но не ми се получи особено за съжаление
Сега по същество, искам да си закупя 16-ки 7J и съм се насочил към определени Style 43. Целта ми е да използвам едни почти нови Bridgestone turanza в гаража, и да си закупя само джантите. Но размерът на споменатите гуми е 225/55 16. Попринцип задните пружини са си отишли отдавна и ще се подменят с нови такива в най - скоро време. Не съм много запознат с ET на джантите и също така трябва ли да се закупуват сини, червени или други спортни пружини, за да вкарвам тези гуми. Знам само, че не трябва да се пипат калниците и не бих желал да сложа двама човека на задната седалка и да започнат да опират!!! Това е от мен, не е 100% сигурно, че ще се вземат тези джанти точно, но искам да се осведомя преди да похарча парите погрешно. Говорим за Е36 1995 седан. Мерси предварително
Поздрави!

Поздрави!
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Re: Въпрос за джанти и гуми на E36 седан
Честито за книжката.
Относно джантите стил 43, няма да имат проблем ЕТ47 са и няма да ти опират с гуми 225/55/16. Ако не се лъжа то 16-ките ги дават с този размер гуми. Аз съм с такива джанти, но с гуми 205/55/16 и нямам никакви проблеми.
Успех и да качиш някоя снимка, като наконтиш "бабичката".

Относно джантите стил 43, няма да имат проблем ЕТ47 са и няма да ти опират с гуми 225/55/16. Ако не се лъжа то 16-ките ги дават с този размер гуми. Аз съм с такива джанти, но с гуми 205/55/16 и нямам никакви проблеми.
Успех и да качиш някоя снимка, като наконтиш "бабичката".
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Styling 43 са оригинални за трета серия. Но размер 225/55/16,мисля че не е подходящ.Този размер се слага на пета серия. Аз карах известно време 225/50/16 , като джантите ми са с 7.5j, и нямах проблем. Препоръчвам ти да си караш с 205/55/16.Това е най-масовият размер. 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
С тия гуми ще опира като навиеш волана отпред, просто диаметъра им е по голям.

- Todor Yonkov
- Потребител
-
- Кара: BMW e36
- Мечтае да кара: BMW M6
Привет, мерси за отговорите и книжката още не съм я взел дефакто, трябва да навърша 18, че да си я получа
.А по въпроса за джантите, смятате, че не е редовно да се кара с 225/55 16. Има шанс да опира отпред при навит докрай волан. Аз не се напъвам да карам с такива гуми, просто има в гаража един комплект и ги гледам с мисълта, че мога да ги използвам. Не съм запознат, както виждате тъкмо навлизам е сфера, в която ви е сте от години. Просто исках да обзаведа "бабичката"
с широки гуми и като я погледна от зад ей така спряна някъде да ме радва...Ако някой има някакви други идеи и за окачването, дали стоковото трябва да се подменя нека даде своето мнение. Благодаря колеги! 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Не само мисля, а съм сигурен, че ще е грозно с тия балони, макар и широки, колко па да са широки всъщност
Продай ги и си гупи други правилния размер.
С този размер, километража няма да отчита правилно.

Продай ги и си гупи други правилния размер.

- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
vld написа: Продай ги и си гупи други правилния размер.
205/55/16 е един чудесен избор

по-голяма гума = по-голям разход
7 мнения
• Страница 1 от 1