От автомат към ръчка ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- nesko
- старши ентусиаст
-
- Кара: му се шейната на дядо коледа
- Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW
От автомат към ръчка ?
Колата беше м50 автоматик , сега със същия мотор сложихме кутия с ръчни скорости и не иска да запали .Лампите вътре светят обаче стартера не върти.Къде да търся проблема ? 

- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
Re: От автомат към ръчка ?
компа търси кутията може би до колкото знам трябва и тои да се смени или неще се лъжеше и пали но несъм 100% сигорен
- BMW_M42
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 36
- Мечтае да кара: заварениа диф на заварена гас
трябва да се смени компа на мотора колега
Кръвта е най-важното гориво! Инициатива на BMW Клуб България
- shumi66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320Д или Х3 - 3.0Д
Колега виж какво има във форума на Е60 при обратния вариант
viewtopic.php?f=116&t=287956&p=3205403&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82+%D1%81+%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BA%D0%B0#p3205403
При автомата има софтуерна връзка м/у компютъра на мотора и този на автоматика, която при теб я няма. Автоматика може да нарежда на двигателя да се изгаси ако възникне проблем при него. Както и да му нарежда да не повишава оборотите си в момент на смяна на предавка, за по-плавна работа и превенция от странични ефекти като ритане и пробуксуване. Автомата следи работата и на АБС-а и ДСЦ-то, за да преминава в зимен режим ако е необходимо или ако имало повече от 3 пробуксувания на гумите при последните 3 потегляния на автомобила и започва да тръгва само от 2-ра скорост. Поне тези неща ги пише в ръководството дадено от ЗФ за експлоатация. И още куп неща... Най-малкото ще трябва нови кабели да теглиш из колата и букси, нов маховик с може би друг стартер, сензор на педала на спирачката.... Не, че е мисия невъзможна, но в БГ силно се съмнявам някой да се наеме да го прави това тъй като се изискват умения на по-високо ниво свързани с комуникация м/у модули, нов софтуер...[/quote]
viewtopic.php?f=116&t=287956&p=3205403&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82+%D1%81+%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BA%D0%B0#p3205403
При автомата има софтуерна връзка м/у компютъра на мотора и този на автоматика, която при теб я няма. Автоматика може да нарежда на двигателя да се изгаси ако възникне проблем при него. Както и да му нарежда да не повишава оборотите си в момент на смяна на предавка, за по-плавна работа и превенция от странични ефекти като ритане и пробуксуване. Автомата следи работата и на АБС-а и ДСЦ-то, за да преминава в зимен режим ако е необходимо или ако имало повече от 3 пробуксувания на гумите при последните 3 потегляния на автомобила и започва да тръгва само от 2-ра скорост. Поне тези неща ги пише в ръководството дадено от ЗФ за експлоатация. И още куп неща... Най-малкото ще трябва нови кабели да теглиш из колата и букси, нов маховик с може би друг стартер, сензор на педала на спирачката.... Не, че е мисия невъзможна, но в БГ силно се съмнявам някой да се наеме да го прави това тъй като се изискват умения на по-високо ниво свързани с комуникация м/у модули, нов софтуер...[/quote]
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ако ес оригиналния комп има преправяне на инсталацията, има писано във раздела, но не се сещам как се казваше темата.
При автоматика нали трябва да е на П и да е натисната спирачката че да завърти, имаше обяснение какво точно се преработва за да върти винаги стартера.
Потърси с търсачката, или някой ако се сеща да даде линк.
При автоматика нали трябва да е на П и да е натисната спирачката че да завърти, имаше обяснение какво точно се преработва за да върти винаги стартера.
Потърси с търсачката, или някой ако се сеща да даде линк.

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
на буксата на скоростния лост се трябва да се свържат две пинчета,че да завърти стартера.....никва кутия не търси тоя м50 с тая лампова електроника

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- nesko
- старши ентусиаст
-
Явор написа:на буксата на скоростния лост се трябва да се свържат две пинчета,че да завърти стартера.....никва кутия не търси тоя м50 с тая лампова електроника
Ще съм ти много благодарен ако помогнеш като кажеш кои точно са тези пинчета

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Аз преди няколко дена си сложих в компакт М50Б20 ванос бивш автоматик,но си пали без да съм вързвал нищо на късо и без спирачка... 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
nesko написа:Явор написа:на буксата на скоростния лост се трябва да се свържат две пинчета,че да завърти стартера.....никва кутия не търси тоя м50 с тая лампова електроника
Ще съм ти много благодарен ако помогнеш като кажеш кои точно са тези пинчета
взимаш един мултицет и просвирваш на кои е P

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
dicho0o написа:Аз преди няколко дена си сложих в компакт М50Б20 ванос бивш автоматик,но си пали без да съм вързвал нищо на късо и без спирачка...
Добре де какво те кара да си мислиш, че има нещо сходно в ситуацията?
Твоята кола беше ли автомат? не ми отговаряй, аз знам отговора, отговори на себеси и друг път се замисляй преди да пишеш някъде където не му е мястото

На всичкото отгоре един два коментара над теб Явор е написал какво се прави, като се отговаря в някоя тема се четат всички постове за да не се дублират мнения или да се пришат противоречиви неща....

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
vld написа:dicho0o написа:Аз преди няколко дена си сложих в компакт М50Б20 ванос бивш автоматик,но си пали без да съм вързвал нищо на късо и без спирачка...
Добре де какво те кара да си мислиш, че има нещо сходно в ситуацията?
Твоята кола беше ли автомат? не ми отговаряй, аз знам отговора, отговори на себеси и друг път се замисляй преди да пишеш някъде където не му е мястото![]()
На всичкото отгоре един два коментара над теб Явор е написал какво се прави, като се отговаря в някоя тема се четат всички постове за да не се дублират мнения или да се пришат противоречиви неща....
Колега аз си прочетох и според мен случая си е същия,моя мотор си е с инсталацията и компа от автоматика,така че си е аналогично

- ///Явор
- Летящия холандец
-
като не можеш да вникнеш не пиши,че от такива разбирачи като тебе е на тоя хал форума....

- nesko
- старши ентусиаст
-
13 мнения
• Страница 1 от 1