Проблем с оборотите

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с оборотите

Мнение от footballer's wife » 25 Авг 2013, 22:47

Колеги, имам проблем с оборотите.Когато колата е студена или навън е много хладно, отначало върви нормално.После, когато спра на пешеходна или светофар, и изключа от скорост, ако не й подавам газ колата изгасва.Понякога трябва да й давам газ на място няколко минути, за да мога след това да потегля.Колко майстори я гледаха и всичките ми казват, че най-вероятно проблема е в ламбда сондата.Но може да е й от дебитомер(лепен е).Казаха ми, че на диагностика не е сигурно дали ще излезе точно какво й е.Помагайте...Какво да правя?То ако не е едното, значи е другото.Ако трябва да сменям ламбда сондата, на каква да заложа?Има различни марки и цени?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Проблем с оборотите

Мнение от vld » 26 Авг 2013, 9:52

Напиши какъв е мотора поне.
Какво да направиш, ми иди при човек дето ще я прегледа като хората и ще постави точна диагноза, а не такъв дето хвърля боб.
Можело да е това можело да е онова, то може да са 20 неща за клатенето на оборотите попринцип.
Има тема за проблем с оборотите на място, можеш да и хвърлиш един поглед за да добиеш представа колко разнообразен може да е проблема.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: Junkers Ju 87
Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s

Мнение от Koenig specials » 26 Авг 2013, 10:14

Запознай се с устройството на дебитомера тук. Накратко вътре имаш едни .... жички тънки колкото косъм. Нагряват се на принципа на реотаните, а въздуха който минава ги охлажда. Според това колко бързо ги охлажда компюъра преценява колко молекули кислород преминават (тъй като във въздуха има много неща не само кислород). Та в тоя ред на мисли, ако някоя от тия жички е прекъсната (а тя сигурно е) компютъра вече не получава верни данни. Ламбдата също е много възможен проблем. Дори в случая е по-възможния проблем.Трябва да идеш на осцилоскоп, да я замерят. Също така опитай докато работи колата просто да откачиш буксата на дебитомера - виж резултата. Ако има значителна промяна, значи дебитомера все още функционира, ако няма ..... :censored:
Успех.
Изображение
BMW e34 535i mechanic 09.1991 diamantschwarz metallic ///M-tech
Оргазъм на четири колела...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 26 Авг 2013, 11:41

footballer's wife написа:Колеги, имам проблем с оборотите.Когато колата е студена или навън е много хладно, отначало върви нормално.После, когато спра на пешеходна или светофар, и изключа от скорост, ако не й подавам газ колата изгасва.Понякога трябва да й давам газ на място няколко минути, за да мога след това да потегля.Колко майстори я гледаха и всичките ми казват, че най-вероятно проблема е в ламбда сондата.Но може да е й от дебитомер(лепен е).Казаха ми, че на диагностика не е сигурно дали ще излезе точно какво й е.Помагайте...Какво да правя?То ако не е едното, значи е другото.Ако трябва да сменям ламбда сондата, на каква да заложа?Има различни марки и цени?

Ламбда сонда се сменя след като се установи, че наистина е за смяна. Ако все пак тръгнеш да сменяш в никакъв случай универсална. Но малко вероятно е двигателя да изгасва от дефектирала сонда- може празните обороти да са нестабилни, да се вдигне разхода, да върви по-зле. Ако отидеш на диагностика, където само се четат грешки, наистина може да не разберат какъв е проблема на колата.

Потребител
Аватар
Кара: 320 TOURING

Мнение от svetiata_79 » 26 Авг 2013, 14:58

footballer's wife написа:Колеги, имам проблем с оборотите.Когато колата е студена или навън е много хладно, отначало върви нормално.После, когато спра на пешеходна или светофар, и изключа от скорост, ако не й подавам газ колата изгасва.Понякога трябва да й давам газ на място няколко минути, за да мога след това да потегля.Колко майстори я гледаха и всичките ми казват, че най-вероятно проблема е в ламбда сондата.Но може да е й от дебитомер(лепен е).Казаха ми, че на диагностика не е сигурно дали ще излезе точно какво й е.Помагайте...Какво да правя?То ако не е едното, значи е другото.Ако трябва да сменям ламбда сондата, на каква да заложа?Има различни марки и цени?

Имах сходни симптоми с моята кола , като след направата на обстойна диагностика , а не само четене на грешки / повярвай ми разликата между двете е огромна / проблемите се оказаха няколко , като всеки имаше отношение към работата на мотора . Ако си от София или региона и се колебаеш какво да правиш мога да те пратя при точният човек . Ако имаш интерес - ЛС .

Потребител
Аватар

Мнение от footballer's wife » 26 Авг 2013, 22:22

Благодаря Ви за мненията!Моторът иначе е 1,6.Когато я купувах, момчето, което я продаваше ми обясни, че всичко това, което прави е свързано и с някакъв проблем в гърнето?!Но и той не беше успял да го отстрани.Ще видим какво ще направя, че колата сега не е при мен, а е за изкърпване и боядисване.Обаче писна ми да попадам на някакви малоумни майстори, които искат да се учат на нея.
Ще пиша пак и може да искам координати на хора, които разбират от такива проблеми.Лека вечер :D

Назад към E36