Загуба на спирачна течност - откъде?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Загуба на спирачна течност - откъде?

Мнение от lancerpor » 11 Авг 2013, 1:57

Преди време ми премигна лампата за спирачната течност и се наложи да долея към 150-70мл течност. Преди няколко дена пак присветна и пак долях горе-долу същото количество и днес вече долях остатъка от шишенцето. Лошото е, че интервалите на доливането се скъсяваха, а промяна в автомобила няма. Нито със спирането, нито със съединителя. Около казанчето не е омаслено, под колата също не остават локвички. В момента нямам възможност да погледната долната помпа, но в понеделник ще я видя. Ако не е от там, ми казаха, че може да е главната спирачна помпа и да изпуска течност в сервото. Въпроса ми е дали се сваля лесно и има ли начин да проверя дали е тя без сваляне? Колата е 320ка 94' :help:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Re: Загуба на спирачна течност - откъде?

Мнение от ///Mechov » 11 Авг 2013, 9:10

Маркучи , спирачни апарати , помпа. Тези неща ги погледни задължително , защото със спирачките шега не бива. Според мен по-важно е как спира една кола ,от колкото как върви. Иначе спирачната помпа се сваля лесно , но след това задължително обезвъздушаваш , няма да е зле да погледнеш помпата на АБС-а , да не би да тече от някойя гайка.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Re: Загуба на спирачна течност - откъде?

Мнение от red_bull92 » 11 Авг 2013, 9:21

Колега, сервото се сваля много лесно, ако се стигне до там да го сваляш ще ти обяснщ подробно как да го направиш :yes:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

Назад към E36