Черен ауспух

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Черен ауспух

Мнение от zafirovp » 27 Юни 2013, 0:37

Здравейте,
Наскоро смених накрайника на гърнето. След 500 км забелязах, че е черен. Доколкото знам, при атмосферните двигатели това е признак за богата смес или горене на масло. Маслото го отписваме понеже съм сменил всички гарнитури и о-пръстени. Колата има минимален разход на масло между смените. Затова остава или паразитен въздух или ламбда. Въпросът ми е, къде в София правят качествена диагностика и на какви цени? Мога ли да пробвам със спрей за карбуратори без да си подпаля колата?

Благодаря

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: Черен ауспух

Мнение от Atsalov » 27 Юни 2013, 8:32

zafirovp написа:Здравейте,
Наскоро смених накрайника на гърнето. След 500 км забелязах, че е черен. Доколкото знам, при атмосферните двигатели това е признак за богата смес или горене на масло. Маслото го отписваме понеже съм сменил всички гарнитури и о-пръстени. Колата има минимален разход на масло между смените. Затова остава или паразитен въздух или ламбда. Въпросът ми е, къде в София правят качествена диагностика и на какви цени? Мога ли да пробвам със спрей за карбуратори без да си подпаля колата?

Благодаря

Да прав си че е от богата горивна смес.Но най често е от дебитомер. До колкото за запалването със спрея,ще се получи ако имаш избил кабел или свещ,ще погори и ще спре. Ако се получи, Не трябва да се шашкаш или панираш ,и тичайки на ляво и дясно да избираш по късата страна към багажника където си оставил пожарогасителя. Просто го остави да си изгасне. Работи предпазливо все пак.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 27 Юни 2013, 10:23

Хора успокоите се, това е бензинов двигател, ако мислите, че това дето излиза от него е планински въздух много се лъжете. После всички съвременни бензинови двигатели с катализатор работят в повечето време с богати смеси особено при ускорение. Ако колата си върви нормално и харчи нормално не се вкарвайте във филми. Саждите на ауспуха трябва да са сухи, ако е така двигателя си работи добре. Друг е въпросът ако колата все още има катализатор и ако има дали въобще прави нещо.
Избил кабел се проверява с вода, не със запалимо вещество, със запалим спрей се проверява за неплътности по смукалтелната система. И все пак ако няма прекъсване не знам защо трябва да се опитвате да го предизвикате.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 27 Юни 2013, 13:15

Колега можеш ли да качиш една снимка да видим колко черен е станал за 500 км.

Избърши едно крайче да има видима база за сравенение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 27 Юни 2013, 14:42

zafirovp написа:Здравейте,

Благодаря

Не разбирам защо ако смуче паразитен въздух сместа ще е богата. ;) Това е въздух не отчетен от масметъра и затова на неговото количество не се подава съответното количество бензин, следователно сместа ще е бедна.
Богата смес може да се получи при дефектиране на доста датчици- ламбда сондата не работи правилно, масметъра не отчита добре преминалият въздух през него, датчика за температурата на антифриза дава погрешна информация за по-ниска температура от реалната, датчика на дроселовата клапа дава погрешна информация за степента на отварянето и, високо налягане, поради няколко причини, в бензиновата рейка. В края на краищата може и всичко да е наред, просто колата се кара само на къси разстояния, при стартовият режим и режима на подгряване на двигателя горивната смес се обогатява по подразбиране и от там само ти се струва, че има някакъв проблем. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 30 Юни 2013, 22:57

Извинявам се за забавянето, не бях във София, за да снимам ''кюнеца" :lol: . Не изглежда мазно, но немога да си изчистя цял ден саждите от ръцете. Пробвах и със мокри кърпички да изчистя половината, за да се види разликата, ама се оказа невъзможно.

Изображение

Uploaded with ImageShack.us

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 05 Юли 2013, 3:07

супер е.

Назад към E36