Помощ, грешно свързани букси на двигател...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Помощ, грешно свързани букси на двигател...
Изумявам се предишния собственик колко умствено деградирал тип е бил. Май беше жена, ама това не я оправдава. Та днес филма продължава...
Днес реших да си сменя датчика за налягането на маслото, понеже на контакт не ми светеше червената лампа. Скоро бях сменил всички крушки по таблото, затова бях сигурен, че датчика е проблема. Махнах алтернатора и какво да видя... В буксата на датчика влизат два кабела. Знам, че този датчик играе ролята на маса, когато налягането е ниско, той се затваря и играе ролята на минус към крушката на таблото. Датчика го смених, но и стария си работеше. Крушката пак не свети, а сегашната букса има 12v на контакт. Въпросът ми е:
За какво може да е тази букса, с два кабела и постоянно напрежение след контакт? Колата си работи добре, не е disa букста, на прекъсвач си държи 12v (по скоро 14.3).
Моля помагайте.
Днес реших да си сменя датчика за налягането на маслото, понеже на контакт не ми светеше червената лампа. Скоро бях сменил всички крушки по таблото, затова бях сигурен, че датчика е проблема. Махнах алтернатора и какво да видя... В буксата на датчика влизат два кабела. Знам, че този датчик играе ролята на маса, когато налягането е ниско, той се затваря и играе ролята на минус към крушката на таблото. Датчика го смених, но и стария си работеше. Крушката пак не свети, а сегашната букса има 12v на контакт. Въпросът ми е:
За какво може да е тази букса, с два кабела и постоянно напрежение след контакт? Колата си работи добре, не е disa букста, на прекъсвач си държи 12v (по скоро 14.3).
Моля помагайте.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re: Помощ, грешно свързани букси на двигател...
Клапана на вентилацията на резервоара примерно.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Работи, чува се щракане няколко секунди след изключване на двигателя.
- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318is Coupe
- Мечтае да кара: BMW e21
zafirovp написа:Работи, чува се щракане няколко секунди след изключване на двигателя.
Това може да е DISA-та дето го чуваш...
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Disa-та се прибира преди това. Чува се от другата страна май. Много странно, уж всичко работи, пък тази букса се от някъде е откачена.
5 мнения
• Страница 1 от 1